Berekenen.nl
Geplaatst op 4 december

Ouderen durven niet goed over te stappen van zorgverzekering

De zorgverzekering is een grote kostenpost voor veel mensen. Met name voor ouderen, die naast de basisverzekering vaak ook een aanvullende polis hebben. Het is vooral voor hen vaak de moeite waard om een goede vergelijking te maken. Door hun zorgverzekering te berekenen kunnen ze overstappen naar een meer voordelige polis. Toch doen ze dat weinig, in veel gevallen omdat ze het niet goed aandurven. Ze vinden het aanbod niet altijd even duidelijk. En hebben angst voor de overstap en dat ze mogelijk niet goed meer terecht kunnen bij een zorgverlener.

Onduidelijkheid en angst

Steeds meer jongeren en volwassenen krijgen een beter idee van hoe de markt voor zorgverzekeringen eruit ziet. Ze besluiten daarom over te stappen naar een goedkopere polis. Waarbij ze weten dat de verschillende verzekeraars meerdere polissen gebruiken, die in prijs kunnen verschillen. Dat betekent dat het de moeite waard is om de zorgverzekering te berekenen en aan de hand daarvan vervolgens een keuze te maken. Met behoud van goede dekking en bijvoorbeeld de mogelijkheid om bij iedere zorgverlener terecht te kunnen. Het lijkt erop dat met name ouderen dit lastiger vinden dan jongeren, waardoor er onder die groep nog veel te winnen valt.

Zorgverzekering berekenen

Zelf je zorgverzekering berekenen, om na te gaan of het de moeite waard is om over te stappen? Je kunt dat eenvoudig online nagaan, gewoon door aan te geven wat je belangrijk vindt in de verzekering. Je kunt op die manier de zorgverzekering berekenen van de verschillende aanbieders. Zowel de basisverzekering die je meteen op basis van de premie kunt vergelijken. Net als de aanvullende dekkingen, waarbij ook de inhoud van belang is. Je kunt online in een paar minuten je zorgverzekering berekenen, zodat je daar vervolgens een goede en goedkope keuze uit kunt maken.