Berekenen.nl
Geplaatst op 25 december

Nog half miljoen Nederlanders wisselt op laatste moment van zorgverzekering

Steeds meer Nederlanders stappen over naar een andere zorgverzekering. Ze besparen daarmee tot enkele tientjes per maand, waardoor ze op jaarbasis gemakkelijk honderd euro of meer overhouden. Het betekent in de praktijk dat de verzekering een stuk goedkoper kan, al valt het op dat veel mensen hiermee wachten tot op het laatste moment. Uit onderzoek van ZorgWijzer blijkt bijvoorbeeld dat tussen Kerst en Oud & Nieuw nog een half miljoen Nederlanders zal gaan overstappen.

Wachten tot op het laatste moment

De Nederlanders geven aan graag te willen overstappen, maar wachten daar ondertussen lang mee. Ze wachten tot het laatste moment, omdat ze het spannend vinden om de overstap te maken. Toch lijkt daar alleen de eerste keer sprake van te zijn. De groep die al eerder een keer overstapte doet dat de tweede keer een stuk gemakkelijker. En bovendien veel eerder, door het al ruim voor Kerst te regelen. Gelukkig is het nog goed mogelijk om de polis in de laatste dagen van het jaar op te zeggen. En de nieuwe verzekering hoeft pas in januari afgesloten te worden, waardoor er voor de half miljoen Nederlanders nog voldoende tijd is om het in orde te maken.

Zorgverzekering berekenen

Wil je zelf een nieuwe zorgverzekering berekenen? Zorg ervoor dat je de oude polis netjes opzegt voor 31 december. Op die manier heb je vervolgens heel januari de kans om een nieuwe polis af te sluiten, bij dezelfde of een andere verzekeraar. Je kunt de nieuwe zorgverzekering die je online hebt berekend dan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari afsluiten. Op die manier ben je gewoon verzekerd geweest, zonder zorgen. Je kunt online je zorgverzekering bereken, zodat je na een paar klikken goed weet waar je aan toe bent. En wat je komend jaar per maand betaalt.