Berekenen.nl
Geplaatst op 1 januari

Nog een maand de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten

De oude zorgverzekering voor het eind van 2016 opgezegd? Dan heb je nog maximaal een maand de tijd om een nieuwe polis aan te vragen en af te sluiten. Ieder jaar bestaat er tot en met 31 december de mogelijkheid om de oude zorgverzekering op te zeggen, om vervolgens voor 1 februari van het jaar daarop een nieuwe polis aan te vragen en af te sluiten. Op tijd opgezegd? Dan kun je online een nieuwe zorgverzekering berekenen en er daarmee voor zorgen dat je wellicht aanzienlijk op de premie kunt besparen.

Afsluiten voor 1 februari

Je hebt nog tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Die polis is in Nederland verplicht, waardoor het van belang is om daar niet te lang mee te wachten. Volgens RTLZ is het aantal overstappers dit jaar relatief beperkt, wellicht omdat er een groep is die in het nieuwe jaar pas zoekt naar de nieuwe polis. De oude zorgverzekering dient al wel te zijn opgezegd, om begin dit jaar nog op zoek te kunnen gaan naar een nieuwe polis. Die geldt vervolgens met terugwerkende kracht, zodat je gewoon voor heel het jaar netjes verzekerd bent.

Online zorgverzekering berekenen

Je kunt online je zorgverzekering berekenen, door na te gaan welke verzekeraars er beschikbaar zijn en welke premies zijn berekenen voor de verschillende polissen. Op zoek naar een goedkope basis zorgverzekering of er ook een aanvullende polis bij afsluiten? Het is verstandig om online de verschillende verzekeraars te vergelijken, door een nieuwe zorgverzekering te berekenen en daar een keuze uit te maken. Kijk goed naar zowel de premie die je zal betalen, de dekking waar je op kunt rekenen en de ziekenhuizen en andere zorgverleners in de omgeving waar je terecht kunt.