Berekenen.nl
Geplaatst op 18 december

Minder minima maken gebruik van goedkope zorgverzekering in Arnhem

Hoe het komt weet de gemeente niet, maar het blijkt dat minder minima gebruik maken van de goedkope zorgverzekering die er beschikbaar is. Het gaat om een collectieve polis voor mensen die het hoofd maar net boven water kunnen houden. Zij kunnen gebruik maken van een speciale polis, waarvoor ze een extra lage premie betalen. Dit jaar zouden 21.000 mensen daar gebruik van mogen maken. Toch hebben slechts 11.800 mensen zich daarvoor aangemeld.

Minder aanmeldingen dan 6 jaar terug

Het aantal aanmeldingen ligt daarmee een stuk lager dan een aantal jaren geleden. Toen ging het in totaal om 15.000 mensen die zich hiervoor aanmelden. Op een totaal van 20.000 mensen dat daarvoor in aanmerking kwam. Het geeft aan hoe de goedkope zorgverzekering in Arnhem op dit moment een stuk minder populair is. Een goede verklaring hiervoor heeft de gemeente niet. Wellicht heeft het te maken met de crisis die voorbij is en de manier waarop mensen naar hun eigen uitgaven kijken. Bovendien lijkt er sprake van een drempel om er gebruik van te maken. Ook al doet de gemeente er alles aan om die weg te nemen en het zo makkelijk mogelijk te maken om op de zorgkosten te besparen.

Goedkope zorgverzekering berekenen

Zelf een goedkope zorgverzekering berekenen, ook al kom je niet in aanmerking voor een collectieve polis van de gemeente? Dat kan eenvoudig online, met behulp van onze tool. We zorgen er daarmee voor dat je binnen een paar minuten je zorgverzekering kunt berekenen. Om te vergelijken of het goedkoper kan dan wat je nu hebt en om na te gaan of je dan alle belangrijke dekking behoudt. Op die manier kun je ook als niet-minima berekenen hoe je goedkoper uit kunt zijn met de zorgpolis, door die online te vergelijken.