Berekenen.nl
Geplaatst op 6 november

Gemeente Utrecht presenteert eigen zorgverzekering voor minima

In november maken alle verzekeraars hun nieuwe premies en polissen bekend. Het is dan weer mogelijk om een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor het volgende jaar. De Gemeente Utrecht komt dit jaar met een eigen zorgpolis. Bedoeld voor de minima, die kunnen rekenen op een scherpe premie met uitgebreide vergoedingen. Het is de U-Polis van Zorg en Zekerheid, die daarmee een maatschappelijke bijdrage wil leveren voor hen die het anders niet kunnen betalen.

Voor inwoners met een laag inkomen

De U-Polis is er voor inwoners van Utrecht die een laag inkomen hebben. Ze kunnen hiermee kiezen voor een collectieve verzekering, waarbij er sprake is van een pakket met uitgebreide dekkingen. Voor een scherpe premie per maand, zodat dit past binnen hun beperkte budget. Er zijn twee pakketten beschikbaar. Utrecht Standaard voor mensen die weinig zorg nodig hebben en Utrecht Top voor mensen die daar meer behoefte aan hebben. Ook het eigen risico is meeverzekerd, zodat ze dit niet hoeven te betalen. Verder vergoedt de verzekering bijvoorbeeld de eigen bijdrage voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Wet langdurige zorg (Wlz). Het moet ervoor zorgen dat deze groep de zorgkosten netjes kan betalen.

Zorgverzekering berekenen

Wil je zelf je zorgverzekering voor 2018 berekenen? Je kunt online steeds meer verzekeraars vergelijken, vanaf het moment dat ze hun nieuwe polis en premie bekend hebben gemaakt. Kijk goed naar je eigen verzekering en de veranderingen voor volgend jaar. Om vervolgens de andere polissen te vergelijken, gewoon op basis van onze module. Wij zorgen er daarmee voor dat je alle zorgverzekeringen voor 2018 op een rij kunt zetten. Eenvoudig en voor een maximaal overzicht, zodat je op basis daarvan een keuze kunt maken voor de zorgpolis die je voor volgend jaar wilt afsluiten.