Berekenen.nl
Geplaatst op 25 december

Collectieve zorgverzekering blijkt lang niet altijd goedkoper

We maken op grote schaal gebruik van de collectieve zorgverzekering, naar schatting gaat het om 50% van alle verzekerden. We gaan er automatisch vanuit dat dit de goedkoopste keuze vormt, we krijgen daar tenslotte ‘korting’ op. Uit onderzoek van PolisWijzer blijkt echter dat dit lang niet altijd het geval is. Sterker nog, de goedkoopste zorgverzekeringen bieden geen collectiviteitskorting aan. Het is wat dat betreft lang niet altijd het geval dat consumenten kunnen besparen door gebruik te maken van de collectieve korting die er beschikbaar is.

Goedkoopste polissen zonder collectiviteitskorting

PolisWijzer heeft voor het onderzoek gekeken naar de top-5 met goedkoopste zorgverzekeringen. Wat bleek? Geen van de polissen bood een collectiviteitskorting aan. Het waren juist de verzekeraars die daar niet aan meededen die als goedkoopste uit de bus kwamen. Het lijkt aan te geven dat het de moeite waard is om vooral individueel op zoek te gaan naar een aantrekkelijke korting. De collectiviteitskorting op zich zegt namelijk niets. Het gaat volgens analisten om wat er uiteindelijk onder de streep overblijft. Zelfs inclusief de collectiviteitskorting zijn de polissen waar het om gaat namelijk vaak duurder dan een aantal goedkopere alternatieven.

Online zorgverzekering berekenen

Zelf een zorgverzekering berekenen om na te gaan welke optie de goedkoopste vormt? Het kost slechts een paar minuten tijd en levert meteen een duidelijk overzicht van de goedkoopste polissen op. Het is mogelijk om online zorgverzekeringen te bereken en vergelijken, dit geldt voor zowel de basisverzekeringen als voor de aanvullende dekkingen. Zelf een zorgverzekering berekenen? Zorg er in ieder geval voor dat je op voorhand goed nagaat welk type dekking je wenst en of je bijvoorbeeld waarde hecht aan vrije zorgkeuze. Vervolgens kun je de zorgverzekering berekenen en online een voordelige keuze maken voor de polis die aansluit bij je wensen.