Berekenen.nl
Geplaatst op 18 december

Bereken of de aanvullende zorgverzekering echt belangrijk is

Voor het eind van het jaar heeft iedereen traditioneel de mogelijkheid om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Steeds meer mensen grijpen die kans aan om een lagere premie af te sluiten of hun aanvullende verzekering op te zeggen. Uit onderzoeken blijkt namelijk dat die aanvullende polis lang niet voor iedereen een goede keuze blijkt. Consumenten doen er verstandig aan om hun zorgverzekering te berekenen en op basis daarvan na te gaan of ze naast de basisdekking ook een aanvullende polis nodig hebben.

Opnieuw minder aanvullende zorgverzekeringen

Uit de jaarlijkse analyse door Vektis blijkt dat er dit jaar opnieuw een grote groep mensen is die geen aanvullende zorgverzekering meer afsluit. Vorig jaar besloot al 16% van de mensen dat niet meer te doen en ook dit jaar kiest 15% er weer voor om geen aanvullende polis aan de basisverzekering toe te voegen. Sommigen kiezen daarvoor vanwege de hoge premie van de aanvullende dekking, anderen berekenen online of het zin heeft om de basis zorgverzekering daarmee uit te breiden. Dat laatste lijkt het meest verstandig, omdat bijvoorbeeld de tandartsdekking lang niet altijd voordeel oplevert ten opzichte van de betaalde premie.

Aanvullende zorgverzekering berekenen

Je kunt online je zorgverzekering berekenen, zowel de basisdekking als de aanvullende polis. Het is zelfs mogelijk om die los van elkaar af te sluiten. Door zelf te berekenen welke zorgverzekering het meest voordelig is valt er jaarlijks veel geld te besparen. Daarnaast is het de moeite waard om te berekenen of het verstandig is om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten of dat het voordeliger is om de extra kosten zelf te betalen. Met name bij de tandarts worden er veelal onnodige dekkingen afgesloten, maar ook de dekking voor spoedeisende hulp in het buitenland blijkt niet altijd nodig te zijn.