Berekenen.nl
Geplaatst op 13 november

3 slimme tips om de goedkoopste zorgverzekering af te sluiten

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders jaarlijks €400.000.000 laten liggen door vast te houden aan hun oude en vertrouwde polis. Door online een vergelijking uit te voeren is het veelal mogelijk over te stappen naar een meer voordelige zorgverzekering die aan de andere kant wel gewoon dezelfde dekking blijft bieden. Juist bij collectieve verzekeringen is het de moeite waard om verder te kijken.

Eigen risico en in één keer betalen

Besparen op de zorgverzekering, ongeacht waar je die afsluit? Het is verstandig om goed te kijken naar een eventuele verhoging van het eigen risico. Je kunt eigen risico met maximaal €500 per jaar verhogen. Dit levert een voordeel op van €250 per jaar. Blijf je 2 jaar zorgvrij? Dan heb het extra eigen risico voor het derde jaar al bespaard. Ten derde is het verstandig om (indien mogelijk) de zorgpremie in één keer te betalen. Je krijgt dan zomaar een korting van een paar tientjes op de premie, ten opzichte van de kotsen wanneer je die per maand zou betalen.

Zorgverzekering berekenen

Wil je een zorgverzekering berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan of je kunt besparen ten opzichte van de premie die je dit jaar betaalt? Zelfs wanneer je niet kunt besparen kan het omwille van de dekking interessant zijn om toch over te stappen. Dat maakt het interessant om in ieder geval de zorgverzekering te berekenen, zodat je zelf na kunt gaan of er iets te verbeteren valt. Is dat het geval? Zorg ervoor dat je je na de zorgverzekering berekening voor eind december aanmeldt bij de nieuwe verzekeraar.