Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.9 / 10 (35)

Zorgverzekering berekenen

Welke zorgverzekering is nu het beste en goedkoopste? Via deze berekentool kun je kiezen uit de hoogte voor het eigen risico, Tandartsverzekering, Fysiotherapie, Alternatieve geneeswijzen, Opticiënkosten en nog veel meer. lees meer

Zorgverzekering berekenen

Je kunt online je zorgverzekering berekenen, zodat je een goed beeld krijgt van de premie die je per maand betaalt. Haal daar de eventuele zorgtoeslag die je ontvangt vanaf, om tot de netto kosten per maand te komen. Je kunt je zorgverzekering berekenen en nagaan wat bijvoorbeeld 5% korting je oplevert, wanneer je besluit om de polis per jaar af te rekenen. Je kunt je zorgverzekering berekenen wanneer je alleen een basisdekking zoekt, of nagaan wat het extra kost om ook een aanvullende polis af te sluiten.

Basis en aanvullende dekking

Je kunt je zorgverzekering berekenen door uit te gaan van de basisdekking, bijvoorbeeld wanneer je zoekt naar de meest voordelige verzekering die er beschikbaar is. Wil je daarnaast ook dekking afsluiten tegen bijvoorbeeld kosten bij de tandarts, of voor alternatieve geneeswijzen? Dan is het daarnaast verstandig om je zorgverzekering te berekenen voor de aanvullende polissen die er beschikbaar zijn. Houd er rekening mee dat de kosten op deze manier behoorlijk op kunnen lopen. Je kunt meerdere aanvullende dekkingen berekenen en nagaan waar je het meest voordelig uit bent. Het is in theorie mogelijk om je aanvullende verzekering bij een andere verzekeraar af te sluiten, dan waar je de basisverzekering afneemt.
Eigen risico zorgverzekering

Wil je de zorgverzekering berekenen? Houd dan ook rekening met het eigen risico dat je betaalt. We betalen in 2017 minimaal €385 eigen risico per jaar, dat is wettelijk verplicht. Je hebt daarnaast de mogelijkheid om hier tot maximaal €500 vrijwillig eigen risico aan toe te voegen, waardoor het totaal maximaal €885 per jaar zal bedragen. Kies je voor een hoog vrijwillig eigen risico? Dan zal de premie per maand of per jaar lager uitvallen. Je kunt zelf je zorgverzekering berekenen om na te gaan welk effect dit heeft en of je dit risico wilt lopen.

Online zorgverzekering berekenen

Je kunt online je zorgverzekering berekenen, zodat je een goed beeld krijgt van de kosten en je een keuze kunt maken uit de verschillende verzekeraars. Kies bij voorkeur voor een online verzekeraar, aangezien zij je relatief voordelig van dienst kunnen zijn. Ze maken zelf weinig kosten, waardoor je er een scherpe premie ontvangt voor goede zorg. Houd er rekening mee dat je een aantal van de administratieve zaken zelf online dient te regelen. Je kunt zelf je zorgverzekering berekenen om na te gaan wat het kost wanneer je wat meer service wenst vanuit de verzekeraar.

Nieuws over Zorgverzekering

Veel werknemers stappen nooit over van zorgverzekeraar

Onderzoek door PriceWise wijst uit dat ruim de helft van de werknemers al langer dan 10 jaar gebruik maakt van dezelfde zorgverzekering. Dat lijkt een veilige keuze, maar hoeft volgens minister Schippers van Volksgezondheid niet altijd de beste te zijn.

» Lees het volledige bericht
Eigen risico voor de zorgverzekering blijft komende jaren gelijk

Het eigen risico is vooral de lagere inkomens een doorn in het oog. Zij zijn gemiddeld genomen vaker ziek en hebben minder middelen tot hun beschikking om het eigen risico te betalen.

» Lees het volledige bericht
Aantal wanbetalers zorgverzekering sterk gedaald

De zorgverzekering leidt bij steeds minder mensen tot problemen. Dat lijkt overigens niet aan de lage(re) zorgpremie te liggen, want die gaat komend jaar weer omhoog.

» Lees het volledige bericht
Nog een maand de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten

De oude zorgverzekering voor het eind van 2016 opgezegd? Dan heb je nog maximaal een maand de tijd om een nieuwe polis aan te vragen en af te sluiten.

» Lees het volledige bericht
Collectieve zorgverzekering blijkt lang niet altijd goedkoper

We maken op grote schaal gebruik van de collectieve zorgverzekering, naar schatting gaat het om 50% van alle verzekerden. We gaan er automatisch vanuit dat dit de goedkoopste keuze vormt, we krijgen daar tenslotte ‘korting’ op. Uit onderzoek van PolisWijzer blijkt echter dat dit lang niet altijd het geval is.

» Lees het volledige bericht
Bereken of de aanvullende zorgverzekering echt belangrijk is

Voor het eind van het jaar heeft iedereen traditioneel de mogelijkheid om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Steeds meer mensen grijpen die kans aan om een lagere premie af te sluiten of hun aanvullende verzekering op te zeggen.

» Lees het volledige bericht
Veel klanten bekijk CZ zorgverzekering als online kandidaat

Consumenten die zich online oriënteren bekijken vooral de CZ zorgverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van websiteperformancebureau WUA. De website van CZ trekt relatief veel bezoekers, die er proberen na te gaan of de zorgverzekering voor hen een goede keuze vormt.

» Lees het volledige bericht
Zorgverzekering vaak onnodig aangevuld

De zorgverzekering bestaat uit een basisdekking en een eventuele aanvullende polis. Uit onderzoek door consumentenprogramma Radar blijkt dat veel mensen onnodig gebruik maken van een aanvullende verzekering.

» Lees het volledige bericht
Zorgverzekering wordt duurder voor ouderen

Ouderen betalen gemiddeld meer voor een aanvullende zorgverzekering die zij af wensen te sluiten dan jongeren. Uit onderzoek blijkt dat zij meer kosten dienen te maken dan jongeren die bijvoorbeeld in 1990 geboren zijn.

» Lees het volledige bericht
3 slimme tips om de goedkoopste zorgverzekering af te sluiten

De goedkoopste zorgverzekering afsluiten en benieuwd hoe je dat het best kunt aanpakken? De collectieve zorgverzekering blijkt lang niet altijd de goedkoopste te zijn.

» Lees het volledige bericht
Veel Nederlanders vinden zorgverzekering onduidelijk

De zorgverzekering vormt een van de belangrijkste polissen, die we in Nederland allemaal hebben. Onderzoek van PriceWise.nl toont echter aan dat een groot deel van de Nederlanders niet goed weet hoe de dekking in elkaar zit, hoe het eigen risico werkt en hoe ze de beste zorgverzekering kunnen berekenen.

» Lees het volledige bericht
Recordaantal denkt in 2017 over te stappen van zorgverzekering

Een recordaantal mensen denkt over te stappen naar een andere zorgverzekering. Zij willen er op die manier vooral voor zorgen dat ze niet ineens een hoge premie zullen betalen.

» Lees het volledige bericht
Zorgverzekering DSW bijna 10 euro duurder dan in 2016

De premie voor de zorgverzekering zal in 2017 waarschijnlijk flink hoger uitvallen dan in 2016. Dat valt af te leiden uit de hogere premie die DSW volgend jaar berekent. Het gaat om 108 euro per maand, bijna 10 euro hoger dan dit jaar.

» Lees het volledige bericht
Overstappen loont bij hogere zorgpremie

De goedkoopste zorgverzekering voor 2016 is ruim €300 per jaar goedkoper dan de duurste, waardoor overstappen in een groot aantal gevallen loont.

» Lees het volledige bericht
Zorgverzekering voor 2016 vergelijken nu mogelijk

De verschillende zorgverzekeraars dienen in november hun premies voor het komende jaar beschikbaar te maken, wat betekent dat de zorgverzekeringspremie voor 2016 bij de meeste verzekeraars inmiddels bekend is.

» Lees het volledige bericht
Aanbod zorgverzekeraars in Nederland te klein

Het aanbod van zorgverzekeraars is te klein. Dat stelt de politiek, na een analyse van de daadwerkelijke verzekeraars achter de merken die er worden gevoerd.

» Lees het volledige bericht
Zorgverzekering in 2016: wat verandert er?

Het kabinet heeft de wijzigingen voor de zorgverzekering 2016 bekend gemaakt. Wat verandert er en hoe ziet bijvoorbeeld het eigen risico in 2016 eruit?

» Lees het volledige bericht
Zorgtoeslaggerechtigden stappen minder vaak over van zorgverzekeraar

Het blijkt dat mensen die zorgtoeslag ontvangen over het algemeen minder bereid zijn om over te stappen van zorgverzekering, dan mensen die daar geen recht op hebben.

» Lees het volledige bericht