Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.9 / 10 (35)

Zorgverzekering berekenen

Welke zorgverzekering is nu het beste en goedkoopste? Via deze berekentool kun je kiezen uit de hoogte voor het eigen risico, Tandartsverzekering, Fysiotherapie, Alternatieve geneeswijzen, Opticiënkosten en nog veel meer. lees meer

Zorgverzekering berekenen

Je kunt online je zorgverzekering berekenen, zodat je een goed beeld krijgt van de premie die je per maand betaalt. Haal daar de eventuele zorgtoeslag die je ontvangt vanaf, om tot de netto kosten per maand te komen. Je kunt je zorgverzekering berekenen en nagaan wat bijvoorbeeld 5% korting je oplevert, wanneer je besluit om de polis per jaar af te rekenen. Je kunt je zorgverzekering berekenen wanneer je alleen een basisdekking zoekt, of nagaan wat het extra kost om ook een aanvullende polis af te sluiten.

Basis en aanvullende dekking

Je kunt je zorgverzekering berekenen door uit te gaan van de basisdekking, bijvoorbeeld wanneer je zoekt naar de meest voordelige verzekering die er beschikbaar is. Wil je daarnaast ook dekking afsluiten tegen bijvoorbeeld kosten bij de tandarts, of voor alternatieve geneeswijzen? Dan is het daarnaast verstandig om je zorgverzekering te berekenen voor de aanvullende polissen die er beschikbaar zijn. Houd er rekening mee dat de kosten op deze manier behoorlijk op kunnen lopen. Je kunt meerdere aanvullende dekkingen berekenen en nagaan waar je het meest voordelig uit bent. Het is in theorie mogelijk om je aanvullende verzekering bij een andere verzekeraar af te sluiten, dan waar je de basisverzekering afneemt.
Eigen risico zorgverzekering

Wil je de zorgverzekering berekenen? Houd dan ook rekening met het eigen risico dat je betaalt. We betalen in 2017 minimaal €385 eigen risico per jaar, dat is wettelijk verplicht. Je hebt daarnaast de mogelijkheid om hier tot maximaal €500 vrijwillig eigen risico aan toe te voegen, waardoor het totaal maximaal €885 per jaar zal bedragen. Kies je voor een hoog vrijwillig eigen risico? Dan zal de premie per maand of per jaar lager uitvallen. Je kunt zelf je zorgverzekering berekenen om na te gaan welk effect dit heeft en of je dit risico wilt lopen.

Online zorgverzekering berekenen

Je kunt online je zorgverzekering berekenen, zodat je een goed beeld krijgt van de kosten en je een keuze kunt maken uit de verschillende verzekeraars. Kies bij voorkeur voor een online verzekeraar, aangezien zij je relatief voordelig van dienst kunnen zijn. Ze maken zelf weinig kosten, waardoor je er een scherpe premie ontvangt voor goede zorg. Houd er rekening mee dat je een aantal van de administratieve zaken zelf online dient te regelen. Je kunt zelf je zorgverzekering berekenen om na te gaan wat het kost wanneer je wat meer service wenst vanuit de verzekeraar.

Nieuws over Zorgverzekering

Zo bereken je jouw zorgverzekering voor 2024

Ben je benieuwd naar de kosten van je zorgverzekering voor 2024? In dit artikel leggen we uit hoe je jouw zorgverzekering kunt berekenen en geven we tips om de goedkoopste zorgverzekeraar te vinden.

» Lees het volledige bericht
Zorgverzekering afsluiten voor 2023? Hier moet je op letten

De laatste weken van het jaar staan ​​vaak in het teken van het vergelijken van zorgverzekeringen, maar veel mensen weten niet dat je je zorgverzekering kan afsluiten tot 1 februari. Het kan zijn dat je met verschillende verzekeringen een betere keuze heeft. Maar er zijn nog meer redenen om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Welke behandeling heb je nodig in 2023 en welke zorgverzekering past bij jou? Zo kies je de zorgverzekering die bij jou past.

» Lees het volledige bericht
5 best bewaarde geheimen van je zorgverzekering

Je hebt nog maar 4 dagen de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2023. Wat is voor jou belangrijk? Een uitgebreide dekking, de allerbeste voorwaarden of een zo laag mogelijke prijs? Voordat je een besluit neemt, willen wij jou eerst de 5 best bewaarde geheimen van een zorgverzekering vertellen.

» Lees het volledige bericht
Hoe zit het met de zorgverzekeringen?

Voor iedereen die achttien jaar of ouder is en in Nederland woont of werkt is een zorgverzekering verplicht. Wanneer is een zorgverzekering verplicht en welke zorgverzekering moet je verplicht afsluiten? Wij vertellen het je hier.

» Lees het volledige bericht
Is de aanvullende zorgverzekering echt belangrijk?

Veel mensen hebben een aanvullende zorgverzekering, maar is dit nog wel nodig? Lees hier wat wij hierover te vertellen hebben.

» Lees het volledige bericht
Alles over de zorgverzekeraar

Iedereen die in Nederland woont of werkt moet een basisverzekering voor zorg (basispakket) afsluiten. De Rijksoverheid bepaalt wat er in het basispakket zit. Dat is medisch noodzakelijke zorg waar iedereen recht op heeft. Zorgverzekeraars bepalen zelf wat in aanvullende verzekeringen zit.

» Lees het volledige bericht
Tips om te besparen op je zorgverzekering

We gaan weer richting het einde van het jaar, oftewel de tijd om weer op zoek te gaan naar een nieuwe zorgverzekering. Je bent dan natuurlijk aan het zoeken naar een zorgverzekering waar je niet de hoofdprijs betaalt, maar die natuurlijk wel goed aansluit bij je persoonlijke situatie, maar hoe doe je dat? Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht
Hoe kun je geld besparen in 2021? 2/2

De een is er heel goed en de ander is er iets minder goed in. Geld besparen iets wat iedere Nederlander wel wil maar hoe kan je dat nou precies doen? Je lees het in onze blog.

» Lees het volledige bericht
Wat je niet wist over verzekeringen

Voor veel mensen zijn verzekeringen een saaie aangelegenheid. Toch zijn ze erg belangrijk en net zo goed een symbool van beschaving. Dat dat zo is, blijkt wel uit de rijke geschiedenis van verzekeringen die teruggaat tot de oudheid. Door de eeuwen heen heeft het zich ontwikkeld tot de moderne vorm waar verschillende bedrijven helpen om mensen tegen verschillende risico's te beschermen.

» Lees het volledige bericht
Zorgverzekeringen en het coronavirus

De wereld is in rep en roer over het coronavirus. Dit griepvirus, ook wel COVID-19 genoemd, veroorzaakt luchtwegklachten en koorts. Gezien de huidige besmettingen neemt het risico op besmetting per persoon alleen maar toe. Veel mensen vragen zich daarom af: hoe is het gesteld met mijn zorgverzekering?

» Lees het volledige bericht
Collectieve zorgverzekering sterft uit

De minister van Medische Zorg, Bruno Bruins, heeft samen met het ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport begin februari aangekondigd dat de collectieve zorgverzekeringen binnenkort opnieuw worden geëvalueerd. Bruins gaf vorig jaar al aan het mes in de collectieve zorgverzekering te willen zetten. Op dit moment telt Nederland meer dan 50.000 collectieve zorgverzekeringen.

» Lees het volledige bericht
Tientallen euro’s per maand te besparen met zorgverzekering in 2020

De zorgverzekering voor 2020 komt eraan, dus het is weer tijd om te vergelijken. Te vergelijken en te berekenen, om na te gaan waar je de laagste premie betaalt. Dat kan behoorlijk schelen, omdat het ook dit jaar weer gaat om enkele tientjes per maand.

» Lees het volledige bericht
Nog half miljoen Nederlanders wisselt op laatste moment van zorgverzekering

Steeds meer Nederlanders stappen over naar een andere zorgverzekering. Ze besparen daarmee tot enkele tientjes per maand, waardoor ze op jaarbasis gemakkelijk honderd euro of meer overhouden.

» Lees het volledige bericht
Minder minima maken gebruik van goedkope zorgverzekering in Arnhem

Hoe het komt weet de gemeente niet, maar het blijkt dat minder minima gebruik maken van de goedkope zorgverzekering die er beschikbaar is. Het gaat om een collectieve polis voor mensen die het hoofd maar net boven water kunnen houden.

» Lees het volledige bericht
Overstappen zorgverzekering kan tot 100 euro per jaar opleveren

Het overstappen naar een andere zorgverzekering levert gemiddeld 100 euro voordeel op. Om eenvoudig te besparen, door goed te kijken naar de verschillende polissen die er beschikbaar zijn.

» Lees het volledige bericht
Ouderen durven niet goed over te stappen van zorgverzekering

De zorgverzekering is een grote kostenpost voor veel mensen. Met name voor ouderen, die naast de basisverzekering vaak ook een aanvullende polis hebben. Het is vooral voor hen vaak de moeite waard om een goede vergelijking te maken.

» Lees het volledige bericht
Zorgverzekering via internet tot 15 euro goedkoper: zelf berekenen

De zorgverzekering in 2018 kan tot 15 euro per maand goedkoper, door die online af te sluiten. Bij een verzekeraar die zoveel mogelijk online werkt. Om de klant de controle te bieden en daar zelf zo min mogelijk kosten voor te hoeven maken. Het betekent in de praktijk dat klanten veel zorgzamen zelf moeten regelen.

» Lees het volledige bericht
Overstappen van zorgverzekering: 5 drogredenen om niet over te stappen

Steeds meer mensen stappen over van zorgverzekering en kiezen op die manier een goedkopere polis. Met behoud van goede zorg en bijvoorbeeld voldoende keuzevrijheid voor ziekenhuizen en zorgverleners in de buurt.

» Lees het volledige bericht
Zorgverzekering in 2018 gemiddeld 2,16 euro duurder dan een jaar eerder

De zorgverzekering in 2018 wordt gemiddeld genomen iets duurder dan dit jaar. Toch valt de stijging mee, want die pakt minder fors uit dan op voorhand werd verwacht. Het gaat om gemiddeld 2,16 euro per maand meer. Dat betekent een stijging van een kleine 26 euro per jaar.

» Lees het volledige bericht
Gemeente Utrecht presenteert eigen zorgverzekering voor minima

In november maken alle verzekeraars hun nieuwe premies en polissen bekend. Het is dan weer mogelijk om een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor het volgende jaar. De Gemeente Utrecht komt dit jaar met een eigen zorgpolis. Bedoeld voor de minima, die kunnen rekenen op een scherpe premie met uitgebreide vergoedingen.

» Lees het volledige bericht