Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.5 / 10 (14)

Zorgverzekering berekenen

Welke zorgverzekering is nu het beste en goedkoopste? Via deze berekentool kun je kiezen uit de hoogte voor het eigen risico, Tandartsverzekering, Fysiotherapie, Alternatieve geneeswijzen, Opticiënkosten en nog veel meer. lees meer

Zorgverzekering berekenen

Je kunt online je zorgverzekering berekenen, zodat je een goed beeld krijgt van de premie die je per maand betaalt. Haal daar de eventuele zorgtoeslag die je ontvangt vanaf, om tot de netto kosten per maand te komen. Je kunt je zorgverzekering berekenen en nagaan wat bijvoorbeeld 5% korting je oplevert, wanneer je besluit om de polis per jaar af te rekenen. Je kunt je zorgverzekering berekenen wanneer je alleen een basisdekking zoekt, of nagaan wat het extra kost om ook een aanvullende polis af te sluiten.

Basis en aanvullende dekking

Je kunt je zorgverzekering berekenen door uit te gaan van de basisdekking, bijvoorbeeld wanneer je zoekt naar de meest voordelige verzekering die er beschikbaar is. Wil je daarnaast ook dekking afsluiten tegen bijvoorbeeld kosten bij de tandarts, of voor alternatieve geneeswijzen? Dan is het daarnaast verstandig om je zorgverzekering te berekenen voor de aanvullende polissen die er beschikbaar zijn. Houd er rekening mee dat de kosten op deze manier behoorlijk op kunnen lopen. Je kunt meerdere aanvullende dekkingen berekenen en nagaan waar je het meest voordelig uit bent. Het is in theorie mogelijk om je aanvullende verzekering bij een andere verzekeraar af te sluiten, dan waar je de basisverzekering afneemt.
Eigen risico zorgverzekering

Wil je de zorgverzekering berekenen? Houd dan ook rekening met het eigen risico dat je betaalt. We betalen in 2017 minimaal €385 eigen risico per jaar, dat is wettelijk verplicht. Je hebt daarnaast de mogelijkheid om hier tot maximaal €500 vrijwillig eigen risico aan toe te voegen, waardoor het totaal maximaal €885 per jaar zal bedragen. Kies je voor een hoog vrijwillig eigen risico? Dan zal de premie per maand of per jaar lager uitvallen. Je kunt zelf je zorgverzekering berekenen om na te gaan welk effect dit heeft en of je dit risico wilt lopen.

Online zorgverzekering berekenen

Je kunt online je zorgverzekering berekenen, zodat je een goed beeld krijgt van de kosten en je een keuze kunt maken uit de verschillende verzekeraars. Kies bij voorkeur voor een online verzekeraar, aangezien zij je relatief voordelig van dienst kunnen zijn. Ze maken zelf weinig kosten, waardoor je er een scherpe premie ontvangt voor goede zorg. Houd er rekening mee dat je een aantal van de administratieve zaken zelf online dient te regelen. Je kunt zelf je zorgverzekering berekenen om na te gaan wat het kost wanneer je wat meer service wenst vanuit de verzekeraar.

Nieuws over Zorgverzekering

Hoe kun je geld besparen in 2021? 2/2

De een is er heel goed en de ander is er iets minder goed in. Geld besparen iets wat iedere Nederlander wel wil maar hoe kan je dat nou precies doen? Je lees het in onze blog.

» Lees het volledige bericht
Wat je niet wist over verzekeringen

Voor veel mensen zijn verzekeringen een saaie aangelegenheid. Toch zijn ze erg belangrijk en net zo goed een symbool van beschaving. Dat dat zo is, blijkt wel uit de rijke geschiedenis van verzekeringen die teruggaat tot de oudheid. Door de eeuwen heen heeft het zich ontwikkeld tot de moderne vorm waar verschillende bedrijven helpen om mensen tegen verschillende risico's te beschermen.

» Lees het volledige bericht
Zorgverzekeringen en het coronavirus

De wereld is in rep en roer over het coronavirus. Dit griepvirus, ook wel COVID-19 genoemd, veroorzaakt luchtwegklachten en koorts. Gezien de huidige besmettingen neemt het risico op besmetting per persoon alleen maar toe. Veel mensen vragen zich daarom af: hoe is het gesteld met mijn zorgverzekering?

» Lees het volledige bericht
Collectieve zorgverzekering sterft uit

De minister van Medische Zorg, Bruno Bruins, heeft samen met het ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport begin februari aangekondigd dat de collectieve zorgverzekeringen binnenkort opnieuw worden geëvalueerd. Bruins gaf vorig jaar al aan het mes in de collectieve zorgverzekering te willen zetten. Op dit moment telt Nederland meer dan 50.000 collectieve zorgverzekeringen.

» Lees het volledige bericht
Tientallen euro’s per maand te besparen met zorgverzekering in 2020

De zorgverzekering voor 2020 komt eraan, dus het is weer tijd om te vergelijken. Te vergelijken en te berekenen, om na te gaan waar je de laagste premie betaalt. Dat kan behoorlijk schelen, omdat het ook dit jaar weer gaat om enkele tientjes per maand.

» Lees het volledige bericht
Nog half miljoen Nederlanders wisselt op laatste moment van zorgverzekering

Steeds meer Nederlanders stappen over naar een andere zorgverzekering. Ze besparen daarmee tot enkele tientjes per maand, waardoor ze op jaarbasis gemakkelijk honderd euro of meer overhouden.

» Lees het volledige bericht
Minder minima maken gebruik van goedkope zorgverzekering in Arnhem

Hoe het komt weet de gemeente niet, maar het blijkt dat minder minima gebruik maken van de goedkope zorgverzekering die er beschikbaar is. Het gaat om een collectieve polis voor mensen die het hoofd maar net boven water kunnen houden.

» Lees het volledige bericht
Overstappen zorgverzekering kan tot 100 euro per jaar opleveren

Het overstappen naar een andere zorgverzekering levert gemiddeld 100 euro voordeel op. Om eenvoudig te besparen, door goed te kijken naar de verschillende polissen die er beschikbaar zijn.

» Lees het volledige bericht
Ouderen durven niet goed over te stappen van zorgverzekering

De zorgverzekering is een grote kostenpost voor veel mensen. Met name voor ouderen, die naast de basisverzekering vaak ook een aanvullende polis hebben. Het is vooral voor hen vaak de moeite waard om een goede vergelijking te maken.

» Lees het volledige bericht
Zorgverzekering via internet tot 15 euro goedkoper: zelf berekenen

De zorgverzekering in 2018 kan tot 15 euro per maand goedkoper, door die online af te sluiten. Bij een verzekeraar die zoveel mogelijk online werkt. Om de klant de controle te bieden en daar zelf zo min mogelijk kosten voor te hoeven maken. Het betekent in de praktijk dat klanten veel zorgzamen zelf moeten regelen.

» Lees het volledige bericht
Overstappen van zorgverzekering: 5 drogredenen om niet over te stappen

Steeds meer mensen stappen over van zorgverzekering en kiezen op die manier een goedkopere polis. Met behoud van goede zorg en bijvoorbeeld voldoende keuzevrijheid voor ziekenhuizen en zorgverleners in de buurt.

» Lees het volledige bericht
Zorgverzekering in 2018 gemiddeld 2,16 euro duurder dan een jaar eerder

De zorgverzekering in 2018 wordt gemiddeld genomen iets duurder dan dit jaar. Toch valt de stijging mee, want die pakt minder fors uit dan op voorhand werd verwacht. Het gaat om gemiddeld 2,16 euro per maand meer. Dat betekent een stijging van een kleine 26 euro per jaar.

» Lees het volledige bericht
Gemeente Utrecht presenteert eigen zorgverzekering voor minima

In november maken alle verzekeraars hun nieuwe premies en polissen bekend. Het is dan weer mogelijk om een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor het volgende jaar. De Gemeente Utrecht komt dit jaar met een eigen zorgpolis. Bedoeld voor de minima, die kunnen rekenen op een scherpe premie met uitgebreide vergoedingen.

» Lees het volledige bericht
Veel werknemers stappen nooit over van zorgverzekeraar

Onderzoek door PriceWise wijst uit dat ruim de helft van de werknemers al langer dan 10 jaar gebruik maakt van dezelfde zorgverzekering. Dat lijkt een veilige keuze, maar hoeft volgens minister Schippers van Volksgezondheid niet altijd de beste te zijn.

» Lees het volledige bericht
Eigen risico voor de zorgverzekering blijft komende jaren gelijk

Het eigen risico is vooral de lagere inkomens een doorn in het oog. Zij zijn gemiddeld genomen vaker ziek en hebben minder middelen tot hun beschikking om het eigen risico te betalen.

» Lees het volledige bericht
Aantal wanbetalers zorgverzekering sterk gedaald

De zorgverzekering leidt bij steeds minder mensen tot problemen. Dat lijkt overigens niet aan de lage(re) zorgpremie te liggen, want die gaat komend jaar weer omhoog.

» Lees het volledige bericht
Nog een maand de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten

De oude zorgverzekering voor het eind van 2016 opgezegd? Dan heb je nog maximaal een maand de tijd om een nieuwe polis aan te vragen en af te sluiten.

» Lees het volledige bericht
Collectieve zorgverzekering blijkt lang niet altijd goedkoper

We maken op grote schaal gebruik van de collectieve zorgverzekering, naar schatting gaat het om 50% van alle verzekerden. We gaan er automatisch vanuit dat dit de goedkoopste keuze vormt, we krijgen daar tenslotte ‘korting’ op. Uit onderzoek van PolisWijzer blijkt echter dat dit lang niet altijd het geval is.

» Lees het volledige bericht
Bereken of de aanvullende zorgverzekering echt belangrijk is

Voor het eind van het jaar heeft iedereen traditioneel de mogelijkheid om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Steeds meer mensen grijpen die kans aan om een lagere premie af te sluiten of hun aanvullende verzekering op te zeggen.

» Lees het volledige bericht
Veel klanten bekijk CZ zorgverzekering als online kandidaat

Consumenten die zich online oriënteren bekijken vooral de CZ zorgverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van websiteperformancebureau WUA. De website van CZ trekt relatief veel bezoekers, die er proberen na te gaan of de zorgverzekering voor hen een goede keuze vormt.

» Lees het volledige bericht