Berekenen.nl
Geplaatst op 12 augustus

Woonverzekering, wat moet ik weten?

Heb je net een huis gekocht, of woon je al een tijdje in je droomhuis maar wil je  een nieuwe opstalverzekering om het jaar goed te beginnen? Vervolgens is het belangrijk om goed op te letten bij het vergelijken van alle woonverzekeringen. Maar waar let je op? Je kunt het hier lezen.

Wat is een woonverzekering precies?

Als je het hebt over een Woonverzekering, dan heb je het over drie verschillende verzekeringen. Je hebt een opstalverzekering. Deze verzekering dekt schade aan de woning en alles wat daarbij hoort. Je hebt ook een inboedelverzekering. Deze verzekering sluit je af voor de roerende zaken in je woning. Denk bijvoorbeeld aan meubels en kleding. Tot slot heb je een aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering dekt onopzettelijke schade die u of een gezinslid aan een ander toebrengt. Dus eigenlijk alle schade die je per ongeluk een ander aanricht.

De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden deze drie verzekeringen als één pakket aan. Maar nu is het  ook mogelijk om ze apart af te sluiten. Je hebt dus de mogelijkheid om zelf te beslissen welke dekking je wel en niet wilt. Hierdoor kan er meer gedaan worden bij deze verzekeraars. Het komt vaak voor dat je korting krijgt als je alle drie de polissen bij dezelfde verzekeraar koopt.

Ga online vergelijken

Online verzekeringen kopen is tegenwoordig heel eenvoudig geworden. Daarom is het heel eenvoudig om online een goede woonverzekering te vinden. Waar je vroeger naar een verzekeringsadviseur moest voor al je verzekeringen, kan nu alles online. Er zijn ook veel tools die het gemakkelijk maken om alle verzekeringsmaatschappijen online te vergelijken. Deze tools maken het heel eenvoudig om de juiste match te vinden tegen een gereduceerde prijs.