Berekenen.nl
Geplaatst op 29 december

Woonverzekering - vergelijk tips

Heb je net een huis gekocht, of woon jij al een tijdje in je droomhuis maar wil je kijken naar een nieuwe woonverzekering om goed het nieuwe jaar in te gaan? Dan is het wel belangrijk dat je goed oplet bij het vergelijken van alle woonverzekering. Maar waar let je op? Dat lees je hier.

Wat is een woonverzekering precies?

Wanneer je over een woonverzekering praat je over drie verschillende verzekeringen. Je hebt namelijk de opstalverzekering. Deze verzekering denkt schade aan het huis en alles wat daaraan vast zit. Vervolgens heb je ook een inboedelverzekering. Deze verzekering sluit je af voor de roerende zaken in je woning. Denk bijvoorbeeld aan meubels en kleding. Als laatste heb je aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering verzekert onbedoeld nadeel dat jij of een gezinslid toebrengt aan een andere. Dus eigenlijk alle schade die jij verongelijk bij een ander maakt.

De meeste verzekeraars bieden deze drie verzekering als pakket aan. Maar het is tegenwoordig ook mogelijk om ze apart af te sluiten. Je hebt dus zelf de mogelijkheid om zelf te bepalen welke verzekering je wel wil en welke niet. Hierdoor is er een stuk meer mogelijk bij deze verzekeraars. Vaak is het wel dat je een korting krijgt wanneer je alle drie de verzekering afneemt bij dezelfde verzekeraar.

Wanneer betaalt de verzekeraar uit?

Wanneer je gaat veranderen naar een andere verzekeraar is het verstandig om te kijken wat de voorwaarden zijn bij de verschillende verzekeraars. Eén van de voorwaarden waar je naar moet kijken is het uitbetalingstermijn. Waarvoor je kan aankloppen bij de verzekering is afhankelijk van de verzekering die je hebt lopen. Het is daarom heel erg belangrijk dat je goed gaat kijken hoelang het kan duren voordat de verzekeraar je schade gaat uitbetalen en of het wel onder je verzekering valt. Verzekeraars doen er namelijk altijd alles aan om zo min mogelijk uit te hoeven keren. Let hier dan ook goed op want voordat je het weet heb je hier helemaal geen recht op. Zoals we ook al eerder aangaven doet de verzekeraar er alles om te zorgen dat ze je geen schade hoeven uit te keren.

Ga ook online vergelijken

Het is tegenwoordig ontzettend makkelijk geworden om je online te verzekeren. Het is dan ook heel erg makkelijk om een goede woonverzekering online te vinden. Waar je vroeger vaak bij verzekeringsadviseur langs moet om alle verzekeringen af te sluiten kan het tegenwoordig allemaal online. Er zijn dan ook heel erg veel tools waar jij heel erg eenvoudig alle verzekeraars online kan vergelijken. Deze tools maken het dan ook mogelijk om heel erg makkelijk de perfecte match te vinden voor een mooie prijs.

Verander van verzekering

Het is mogelijk dat je verzekering na een verhuizing niet de volledige lading meer dekt, dit kan bijvoorbeeld zo zijn als je verhuist van een flat naar een vrijstaande woning. Het is daarom belangrijk dat je na een verhuizing nog even goed kijkt of alles nog wel gedekt is. Het komt er dus op neer dat je heel erg goed de voorwaarden door moet lezen.