Berekenen.nl
Geplaatst op 11 februari

Tips rondom het kiezen van de juiste verzekeraar

Wellicht is het je wel eens overkomen. Je maakt kosten waarvan je dacht dat ze verzekerd zouden zijn. Maar, na het bekijken van de polis of na contact met je verzekeraar, blijkt dat de kosten toch niet vergoed worden. Met deze tips, hopen wij je op weg te helpen bij het kiezen van de juiste verzekeraar.

Verzekeringen voor jouw spullen

Stel je koopt een huis. Je weet hoeveel hypotheek je moet betalen en je hebt het prachtig ingericht. Vanaf dat moment kan er van alles gebeuren: van stormschade tot inbraak, misschien wel stel kleine kindjes die per ongeluk iets breken of kapot maken. Een verzekering die de schade vergoed die ontstaat aan de inboedel van jouw huis, heet een inboedelverzekering. Deze kun je afsluiten bij je bank of andere verzekeraar. De kosten hiervan worden bepaald door de waarde van de inboedel, maar ook op basis van wat er precies meeverzekerd is. Ook als je denkt dat jouw spullen niet zoveel waard zijn, is het toch een idee om een inboedelverzekering af te sluiten: het opnieuw aanschaffen van meubels, elektronica en ander interieur, is vaak duurder dan je denkt.

Verzekering voor jouw hypotheek en huis

Een ander type woonverzekering is de opstalverzekering. Soms wordt dit type verzekering als eis gesteld door hypotheekverstrekkers. Zowel de opstalverzekering als de inboedelverzekering is een woonverzekering. De opstalverzekering vergoed kosten die ontstaan aan jouw huis of bijgebouwen, bijvoorbeeld bij brand, storm of wateroverlast.

Verzekeringen rondom zorgkosten

Een zwangerschap, ongeluk of een chronische ziekte, zijn bijzondere en soms moeilijke gebeurtenissen rondom de gezondheid van jou of je familie. In het buitenland zitten er zelfs soms wachttijden op verzekeringen. Dit houdt bijvoorbeeld in, dat de medische kosten van een zwangerschap niet vergoed worden, binnen de eerste 9 maanden dat je verzekerd bent. Ook in Nederland is niet automatisch alles verzekerd. Zo moet je bijvoorbeeld aanvullend verzekeren wanneer je samen met jouw kinderen regelmatig naar de tandarts wilt voor een controle. In Nederland is iedereen verplicht om een basis zorgverzekering af te sluiten. Met een basis pakket van zorgverzekeraars, ben je niet altijd verzekerd voor zorgkosten waarvan je aannam dat ze wel vergoed zouden worden. Het is dus ook hierbij, belangrijk om te kijken welke zorgkosten er in je polis zijn opgenomen.

Verzekeringen rondom reizen

Op het moment dat je op vakantie wilt met de auto, is het belangrijk om van te voren goed voorbereid te zijn. Bijvoorbeeld door goed te kijken wat je autoverzekering dekt, en in welke landen. Stel je gaat met de auto op wintersport. Dan is het niet alleen zaak dat je een autoverzekering hebt, maar ook dat je een reisverzekering hebt afgesloten die de zorgkosten in het buitenland vergoed. Niet alle reisverzekeringen vergoeden alle zorgkosten in het buitenland. Neem daarom de polis van je reisverzekering nog eens door.

Er zijn een legio aan verzekeringen die je kunt afsluiten. De kosten van verschillende verzekeringen bereken je handig via onze verzekeringenpagina. Zo ben jij verzekerd van de juiste berekening en weet jij met welke kosten je rekening moet houden wanneer het aankomt op verzekeringen.