Berekenen.nl
Geplaatst op 18 oktober

Tips om te besparen op je woonverzekering

Sinds de corona tijd houden we allemaal wel van besparen. Alles wordt namelijk steeds duurder. Daarom hebben wij een aantal tips hoe jij de goedkoopste woonverzekering afsluit. Je leest het hier.

Kijk naar je eigen risico

Dit is de makkelijkste manier om te zorgen dat je premie gaat zakken. Het kijken naar je eigen risico is dan ook heel erg belangrijk. Niet alleen wanneer je schade hebt, maar ook wanneer je een nieuwe verzekering af wil gaan sluiten. Je kan er dan namelijk voor kiezen om het eigen risico te verhogen. Je maandpremie gaat dan omlaag, maar je moet wel een groter bedrag zelf betalen wanneer je schade meldt. Dat is dan wel het nadeel van een hoog eigen risico. Toch zie je dat steeds meer mensen liever kiezen om een hogere eigen risico te hebben. Puur zodat de maandpremie lager is.

Kijk naar korting

Korting? Daar zijn wij als Nederlanders heel erg gek op. Veel verzekeraars doen er op dit moment alles aan om nieuwe  klanten aan te trekken. Daar houden wij natuurlijk wel van. Ze proberen nieuwe klanten aan te trekken door allemaal welkomcadeau ’s te geven, maar ook kortingen wanneer je verschillende verzekeringen bij die partij afsluit. Deze korting kan dan soms wel eens oplopen tot 3%. Het klinkt niet als heel erg veel korting, maar het is beter dan niks. De verzekeringen die je samen kunt voegen zijn de inboedel-, opstal-, aansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekering. In sommige gevallen kun je ook de reisverzekering toevoegen. Hoe meer verzekeringen je in één pakker stopt, hoe hoger de korting is.

Sluit niet elke verzekering af

Voor de hand liggend of niet, we noemen het toch even. Wanneer je een verzekering wil gaan afsluiten is het heel erg belangrijk om goed te kijken of je die verzekering wel echt nodig bent. Daar begint het sparen natuurlijk, moet ik dit wel echt aanschaffen, heb ik dit wel echt nodig? Een goed uitgangspunt is om alleen verzekering af te sluiten voor financiële risico’s die je zelf niet kan opvangen. Is hij bijvoorbeeld nodig om een huisdierenverzekering af te sluiten terwijl je een eventuele operatie zelf wel kan betalen van je spaargeld? Wanneer dat het geval is, is een verzekering misschien niet meer nodig. Zeker als het risico ook nog eens klein is. Soms betaal je voor verzekeringen zelfs meer dan ze uitkeren. Om nog even bij je huisdieren te blijven. Zonde als je kat alleen voor een jaarlijkse inenting wat nog geen €100 kost, maar toch elk jaar €200 moet betalen voor je huisdierenverzekering die je voor je huisdier hebt afgesloten. Die kosten haal je er dan ook nooit uit.

Welke verzekeringen ben ik nodig

Het is vooral belangrijk om zelf goed te kijken of je een verzekering wel echt nodig bent. Het kan namelijk voorkomen dat je wel een verzekering hebt afgesloten waar je ook gewoon je maandelijkse premie betaald terwijl die verzekering eigenlijk overbodig is. Wanneer je hier eens goed naar kijkt bespaar je jaarlijks zo een aantal tientjes.