Berekenen.nl
Geplaatst op 13 april

Op jezelf wonen

Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen komt daar veel bij kijken. Wij hebben een paar tips voor je om het wat makkelijker te maken en hopelijk wat stress bij je weg te halen.

Verzamelen

Het is slim om nu al te beginnen met spullen te verzamelen voor je nieuwe woonplek, zodat je straks niet met lege handen in je nieuwe woning staat. Je kan bijvoorbeeld even de de zolder doorspitten of er nog oud camping servies staat dat je kan gebruiken. Ook kan je de glazen jam potjes of bierflesje gebruik voor een DIY en er bijvoorbeeld leuke kaarsenhouders van maken, scheelt weer geld in decoratie.

Koopjes en tweede hands

Natuurlijk zijn mooie spullen vaak duur, maar ga bijvoorbeeld eens tijd de Action of Ikea kijken. Het is dan misschien niet zo luxe en kwalitatief maar vaak helemaal prima voor als je voor het eerst op je zelf gaat wonen. Als je dan toch onderweg bent neem ook eens een kijkje bij de kringloop, hier kan je vaak nog hele mooie meubels of accessoires vinden voor niet zo’n duur prijsje.

Woonverzekering

Als je op je zelf gaat wonen is het ook handig om je woonverzekering op orde te hebben. Een woonverzekering bestaat uit alle verzekeringen die te maken hebben met uw woonhuis. Hieronder vallen de inboedelverzekering en de opstalverzekering. Met een woonverzekering kunt u in een keer woning en inboedel goed verzekeren. Hier kan je makkelijk je woonverzekering berekenen.

Geld besparen

Alles is natuurlijk ontzettend duur als je op jezelf gaat wonen, omdat je alles nieuw moet kopen. Dus naast de tip om voor de koopjes te gaan en tweedehands te shoppen is het slim om elke maand wat opzei te leggen. Zodat als er een keer iets stuk gaat je een spaarpotje hebt.