Berekenen.nl
Geplaatst op 9 juli

Innovatie: watersensoren bij een woonverzekering

Verzekeraars zijn altijd bezig met de risico’s die ze afdekken, waarvoor ze steeds vaker gebruik maken van slimme technologie. Een goed voorbeeld is de ANWB, met de Veilig van Huis-woonverzekering. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld een watersensor moet voorkomen worden dan de woning ongemerkt vol water komt te staan.

Het is een voorbeeld van verzekeraars die technologie gebruiken om de risico’s in te perken. Het is een investering in een lagere premie, omdat de verzekeraar minder kosten maakt en dat voordeel aan de verzekerde kan doorberekenen.

Watersensoren en andere slimme toepassingen

De watersensoren houden in huis in de gaten of er geen water komt te staan op plaatsen waar dat niet de bedoeling is. Het is een aanvulling op de bekende rookmelders, die de meeste mensen thuis hebben hangen. Andere innovatieve toepassingen zijn een camera op de deur en bijvoorbeeld bewegingssensoren, om na te gaan of er iemand naar binnen probeert te komen. Door de verschillende systemen met elkaar te koppelen is het ook op afstand goed mogelijk om in de gaten te houden wat de situatie thuis is. Onder andere de ANWB wil er daarmee voor zorgen dat de woonverzekering in de toekomst een stuk goedkoper kan.

Woonverzekering berekenen

Wil je een woonverzekering berekenen, zodat je de verschillende aanbieders met elkaar kunt vergelijken? Bereken het zelf en ontdek hoe de ANWB scoort ten opzichte van de andere verzekeraars waar je een vergelijkbare polis kunt afsluiten. De berekening kun je maken voor de opstalverzekering en voor de inboedelverzekering, net als voor de complete pakketten die er beschikbaar zijn om je goed te verzekeren. En heb je al een woonverzekering? Ontdek met de berekening dan of het misschien goedkoper kan, zodat je iedere maand geld zal overgehouden.