Berekenen.nl
Geplaatst op 28 mei

Kosten voor een graf kunnen flink uiteenlopen

Het blijkt dat met name een graf in de Randstad behoorlijk duur is, er bestaan grote verschillen tussen de diverse gemeenten. Het is daarom verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten op basis van de specifieke grafkosten, zodat je later niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Graf in de Randstad

Uit onderzoek van Monuta blijkt dat een graf in de Randstad behoorlijk duurder is dan bijvoorbeeld in het zuiden of noorden van het land. In Jinstrum in Friesland kost een graf €646 voor 30 jaar. Zou je datzelfde graf in Leiderdorp in Zuid-Holland willen gebruiken? Dan kost dat voor dezelfde periode €7.096. Dat betekent dat het graf daar meer dan 1.000% duurder is. Monuta heeft onderzoek gedaan op meer dan 1.000 verschillende begraafplaatsen, in 380 verschillende gemeenten. Zelfs binnen een gemeente kunnen er grote verschillen optreden, in Utrecht is er voor een 1-persoonsgraf bijvoorbeeld sprake van tarieven die variëren van €2.080 tot €4.218. Het is wat dat betreft de moeite waard om op voorhand goed te kijken naar de grafkosten en de verschillen in de regio. Een vergelijking kan helpen hoge kosten te voorkomen, al op het moment dat je de uitvaartverzekering wilt berekenen om die af te sluiten.

Uitvaartverzekering berekenen

Wil je een uitvaartverzekering berekenen, zodat je zelf na kunt gaan waar je die op een voordelige manier af kunt sluiten? Je kunt dat eenvoudig online doen, waarmee je ervoor zorgt dat je direct op de hoogte bent en je kunt rekenen op een lage premie. Het is verstandig om rekening te houden met de grafkosten, net als met de overige dekkingen die je wenst. Je zorgt er op die manier voor dat je een goede uitvaartverzekering af kunt sluiten, waarmee je met een lage premie zorgt voor een onbezorgde toekomst.