Berekenen.nl
Geplaatst op 8 augustus

Welke dekking biedt de reisverzekering voor de auto over de grens?

We zijn veelal beter verzekerd dan we denken, bijvoorbeeld aan de hand van de reisverzekering. Het is wat dat betreft de moeite waard om de dekking voor de auto in het buitenland op voorhand alvast goed door te nemen.

Huurauto van de reisverzekering

In het geval van flinke pech onderweg valt er vanuit de reisverzekering een aardige dekking te verwachten voor de auto. Er is veelal bijvoorbeeld sprake van dekking voor een huurauto, wanneer de eigen auto het niet meer doet. Het maakt in principe niet uit of er sprake is van een ongeluk of van pech. Het is in de beide gevallen mogelijk om een beroep te doen op de reisverzekering en op die manier gebruik te maken van de dekking. Ook kosten voor een eventuele (extra) overnachting vallen gewoon te declareren, waardoor het niet nodig is om daar een extra uitgebreide autoverzekering voor af te sluiten.

Reisverzekering berekenen

Een reisverzekering berekenen en aan de hand daarvan nagaan of er sprake is van dekking? Het is verstandig om regelmatig goed te kijken naar de polissen die je hebt afgesloten. Door de dekking in ieder geval eens goed door te nemen valt er na te gaan of er wellicht al sprake is van een goede dekking. Heb je een reisverzekering en ben je benieuwd of dat nog de beste keuze vormt? Je kunt online een reisverzekering berekenen en op die manier nagaan hoe je er op dit moment voorstaat en of je actie dient te ondernemen.