Berekenen.nl
Geplaatst op 15 juli

Wel of geen reisverzekering afsluiten?

Tijdens de corona periode hoor je veel mensen praten over verzekeringen, maar moet je nou wel of geen reisverzekering afsluiten?

Op vakantie in Nederland

Als je in Nederland op vakantie gaat hoef je geen reisverzekering af te sluiten. Dat komt omdat de dingen die fout gaan gedekt worden door je verzekering die iedereen heeft. Je ziektekosten zijn sowieso gedekt, het kan ook zijn dat je laptop vergoed wordt wanneer deze gestolen wordt op de camping in Nederland.  In sommige landen liggen de zorgkosten veel hoger. Dan vergoedt je reisverzekering de meerprijs. Overigens bestaat de kans dat je aanvullende zorgverzekering deze kosten ook al vergoedt. Deze informatie vind je in de polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar. Wij raden je dan ook aan om deze eens goed door te nemen. Wij weten haast wel zeker dat je dan dingen tegenkomt die je niet wist.

Welke verzekering moet ik afsluiten?

Veel mensen gaan er vanuit dat he grootste pakket altijd het beste is. Dat is niet zo. in het verleden moest je het hele pakket afnemen, maar volgens de consumentenbond kun je steeds vaker zelf selecteren wat je wilt. Je kan dus zelf bepalen waar jij jezelf tegen wilt verzekeren. Neem de autohulp, ben jij bang dat je stil komt te staan langs de weg? Dan verzeker jij je tegen autopech. Let wel op. Als je auto jonger is dan drie jaar, kun je vaak via de dealer al rekenen op internationale hulp en vervangend vervoer. Bovendien vallen reparaties in het buitenland, ook bij oudere auto’s vaak onder de cascoverzekering. Ook het dekkingsgebied is vaak groter dan je denkt. Ga er niet automatisch vanuit dat je een werelddekking nodig bent als je buiten Europa op vakantie bent of gaat. Het precieze gebied staat dan ook beschreven in je polisvoorwaarden. Ook hier is het belangrijk om goed je polisvoorwaarden te lezen. Je wilt je namelijk niet dubbel verzekeren want dat is zonde van het geld, maar je wilt ook niet ergens komen te staan met pech en er dan achter komen dat je helemaal niet verzekerd bent.

Zijn die polisvoorwaarden echt zo belangrijk?

Het antwoord hierop is ja. Het is erg belangrijk om je polisvoorwaarden goed door te lezen. Je wilt namelijk niet voor verrassingen komen te staan. Wij raden mensen dan ook aan om je polisvoorwaarden mee te nemen op vakantie. Hierdoor kan jij ze op elk moment van de dag doorlezen en weet jij ook precies wat je moet doen wanneer er iets fout gaat. Je zal namelijk niet d eerste zijn die aangifte moet doen bij de politie of bij wie zijn tas wordt gestolen. Het is allemaal heel erg vervelend om mee te maken tijdens je wel verdiende vakantie maar het gebeurt echt. Je kan dan ook beter goed voorbereid zijn dan achter alles aan moeten lopen. Je wilt namelijk wel genieten tijdens je vakantie en niet continue met je verzekeraar moeten bellen om je te helpen. Print daarom je polisvoorwaarden uit voordat je op vakantie gaat.