Berekenen.nl
Geplaatst op 16 december

Valt off-piste skiën binnen de reisverzekering?

Hoe zit het eigen met de reisverzekering wanneer je dat doet, is er sprake van dekking wanneer er wat gebeurt? Je zou niet de eerste zijn die te maken krijgt met een ongeluk, waardoor het verstandig is om op voorhand na te gaan hoe de dekking van je reisverzekering eruit ziet wanneer je op wintersport gaat.

Reisverzekering met wintersportdekking

Houd er rekening mee dat een reisverzekering zelf over het algemeen nooit dekking biedt tijdens de wintersport, je dient daarvoor een speciale wintersportdekking af te sluiten. Tijdens de wintersport ga je actief aan de slag, heel anders dan wanneer je bijvoorbeeld een stedentrip maakt en je rustig de verschillende gebouwen bekijkt die een stad rijk is. Het risico op een eventuele blessure of erger is veel groter, waardoor de verzekeraars er met de wintersportdekking voor zorgen dat je een extra premie dient te betalen. Zodra je off-piste gaat neemt het risico verder toe. Je bent niet automatisch verzekerd tijdens het off-piste skiën, je kunt in grofweg 50% van de gevallen rekenen op dekking. Ga dit dus goed na voor de verschillende verzekeraars waar je een reisverzekering kunt afsluiten.

Online reisverzekering berekenen

Wil je een goede reisverzekering berekenen, zodat je zeker weet dat je kunt rekenen op een goede dekking en je zonder zorgen kunt gaan skiën? Je kunt online een reisverzekering berekenen, desgewenst inclusief de wintersportdekking die je kunt gebruiken om er ook tijdens de wintersport voor te zorgen dat je zonder zorgen van de berg kunt gaan. Het online berekenen van een reisverzekering kost je slechts een paar minuten van je tijd, terwijl het je dankzij de dekking een uitstekende bescherming kan bieden.