Berekenen.nl
Geplaatst op 23 mei

Scooter huren? Een reisverzekering alleen is niet voldoende

In Nederland dien je een afzonderlijke bromfietsverzekering of autoverzekering af te sluiten wanneer je met een dergelijk voertuig gaat rijden, dat is over de grens niet anders. Je sluit die verzekering uiteraard voor een tijdelijke periode af, waardoor je de dekking goed af kunt stemmen op de risico’s die je verwacht te lopen.

Aanvullende verzekering voor de bromfiets

Houd er rekening mee dat je reisverzekering dekking biedt voor bijvoorbeeld schade aan de bagage, voor diefstal (van geld) en eventueel medische kosten bovenop de basisdekking vanuit de zorgverzekering. Je bent standaard gedekt voor medische kosten in noodgevallen, maximaal op Nederlands prijsniveau. Indien je daarop een aanvulling wenst kun je daar met de reisverzekering voor zorgen. Dat is onder andere een goed idee wanneer je een actieve vakantie voor de boeg hebt. Ga je op wintersport of ergens duiken met bepaalde risico’s? Zorg er dan voor dat je de reisverzekering daar op de juiste wijze op afstemt.

Reisverzekering berekenen

Je kunt online een reisverzekering berekenen, om na te gaan of je een voordelige keuze hebt gemaakt of dat het wellicht beter is om over te stappen. Wil je een tijdelijke reisverzekering afsluiten en er daarmee voor zorgen dat je gedurende het jaar kunt rekenen op een goede dekking? Ook in dat geval is het een goed idee om online na te gaan welke verzekering je het best af kunt sluiten op het moment dat je op reis gaat. Je zorgt er op die manier voor dat je binnen een paar minuten de beste reisverzekering kunt berekenen en je ontspannen op reis kunt. Vergeet ter plaatse de verzekering voor je voertuig niet.