Berekenen.nl
Geplaatst op 17 december

Reisverzekering tijdens de corona crisis

Na afgelopen maandag zijn veel mensen vertrokken naar bijvoorbeeld Dubai. Terwijl we hier in een lock down zitten is het in andere landen wel mogelijk om te reizen. Daarom denken veel mensen aan een vakantie en zelf een vakantie  te boeken in het buitenland. Daar komt ook een reis- en annuleringsverzekering bij kijken. Welke schade wordt gedekt tijdens deze tijd van corona?Wat dekken de verzekeringen?

Het is eerst belangrijk om te kijken welke verzekeringen je voor een reis gaat afsluiten en wat die normaal gesproken vergoeden. Bij een doorlopende reisverzekering zit niet altijd een annuleringsverzekering. Bij een kortlopende reisverzekering moet je de annuleringsverzekering meestal apart afsluiten.

Pakketten

Reisverzekeringen bestaan meestal uit een standaardpakket dat kan worden uitgebreid met aanvullende verzekeringen of de zogenoemde modules. Met een reisverzekering is meestal standaard je paspoort verzeker, net als een reis naar huis bij een ongeval of als je ziek wordt. Ook zijn de kosten verzekerd die gemaakt worden als je plotseling naar huis moet. Ook worden de extra reiskosten vaak vergoed die worden gemaakt vanwege ziekte, overlijden of andere omstandigheden waardoor je naar huis moet. Er zijn ook dingen die niet gedekt worden. Een van die kosten zijn medische kosten. Dit komt omdat je bijvoorbeeld een ongeluk krijgt op plaats van bestemming, Hiervoor moet je de reisverzekering uitbreiden.

Aanpassingen

Voor de annuleringsverzekering geldt dat de meeste verzekeraars hun annuleringsverzekering hebben aangepast zodat een nieuwe corona-uitbraakt niet gedekt is, dit blijkt uit een onderzoek. COVId-19 speelt op dit moment een grote rol bij verzekeraars denk bijvoorbeeld aan als een familielid COVID heeft en dat jij daardoor niet op vakantie gaat wordt dat niet vergoed. Of kan je niet op vakantie omdat je in quarantaine moet? Ook dan word je reis niet vergoed. Maar word je zelf geveld door het coronavirus en kun je niet afreizen? Dan is de kans dat het wel verzekerd word groter. Ook als je corona oploopt tijdens je reis en je dat kunt aantonen moet je direct naar huis. Het is een ernstige ziekte dus wordt het ook vergoed.

Ook op je vakantiebestemming kan een corona uitbraak komen. In dat geval is het mogelijk dat het land op slot gaat en er een inreisverbod geldt. Je kunt er niet naartoe reizen. Bij een inreisverbod kun je geen beroep doen op je annuleringsverzekering. Dat is ook in een normale tijd zo.

Negatief reisadvies

Een negatief reisadvies kan gevolgen hebben voor de dekking van je reisverzekering. Dit geldt wanneer op het moment van boeken wellicht ook op het moment van vertrek code rood of oranje geldt voor jouw vakantie bestemming. Let op! Het kan zijn dat niet alle schade vergoed word. Het kan natuurlijk voorkomen dat het reisadvies veranderd tussen het moment dat jij boekt en wanneer je vertrekt.


Denk vooral goed na. Iedereen wilt weer terug naar het oude leven, denk daarom goed na als het wel verstandig is om te gaan reizen. En houd je aan de maatregelen van de overheid. Samen kunnen we corona aan en niet alleen! Ga je toch reizen en wil je je reisverzekering berekenen? Dat kan hier.