Berekenen.nl
Geplaatst op 23 juni

Reisverzekering in Nederland: is die van belang?

Een reisverzekering biedt dekking voor een aantal verschillende dingen. Je hebt uiteraard niet alle dekkingen nodig, maar het is wel van belang om goed te kijken naar wat er gebeurt in het geval van diefstal van spullen of schade daar aan.

Diefstal of schade aan spullen

De diefstal aan bagage en schade aan spullen kan binnen de dekking van de inboedelverzekering vallen. Is er sprake van dekking voor momenten waarop je niet thuis bent? Het is dan niet nodig om daar een afzonderlijke reisverzekering voor af te sluiten. Is er geen sprake van dekking buitenshuis? Het is soms mogelijk om de inboedelverzekering uit te breiden. In andere gevallen kan een reisverzekering voor een vakantie in Nederland toch een goede keuze vormen. Kijk dan bij voorkeur naar de reisverzekeringen die je samen met een annuleringsverzekering af kunt sluiten. Zorgkosten hoef je in ieder geval niet binnen de reisverzekering voor Nederland op te nemen, daarvoor heb je de zorgverzekering al.

Reisverzekering berekenen

Je kunt online een reisverzekering berekenen, zowel wanneer je in Nederland op vakantie gaat als wanneer je besluit over de grens te trekken. Je zorgt er daarmee voor dat je op voorhand een goed beeld kunt krijgen van de beschikbare polissen en de premie die je daarvoor betaalt. Je kunt een doorlopende reisverzekering afsluiten wanneer je jaarlijks minimaal 20 dagen op vakantie gaat. In andere gevallen kun je waarschijnlijk beter een kortlopende reisverzekering berekenen. Uiteraard kun je de beide soorten reisverzekeringen berekenen om na te gaan wat in jouw geval de voordeligste keuze blijkt en je de beste dekking zal opleveren.