Berekenen.nl
Geplaatst op 26 januari

Is een reisverzekering tijdens wintersport noodzakelijk?

Het winterseizoen is weer begonnen en dat zorgt altijd voor heel erg veel vragen bij mensen. De mensen die voor de eerste keer op wintersport gaan vragen zich namelijk altijd af of een reisverzekering tijdens wintersport noodzakelijk is. Je leest het hier.

Zonder verzekering op wintersport

Elk jaar gaan er heel erg veel mensen over de hele wereld op wintersport zonder een goede verzekering. Vaak doen die mensen dat dan ook onbewust want met hun zorgverzekering en reisverzekering denken de meeste mensen prima verzekerd te zijn tijdens de skivakantie. Maar er zijn natuurlijk ook nog hele andere dingen die plaats kunnen vinden tijdens het skiën. Denk bijvoorbeeld aan je ski’s die gestolen kunnen worden, dan kan je een beroep doen op je reisverzekering. Wanneer je betrokken bent bij een ongeval kan je uiteraard rekenen op je zorgverzekering, maar je loopt nog meer risico tijdens wintersport en waar vallen die schade dan onder?

Gebruik je reisverzekering tijdens wintersport

De meeste reisverzekeringen vergoeden schade, diefstal en verlies van je spullen op reis. Maar boek je een skivakantie, dan zijn je spullen vaak niet verzekerd zijn aangezien de waarde veel hoger is. Wanner je deze spullen wel wil verzekeren moet je kijken naar een aanvullende wintersportverzekering. Daarmee verzeker je bij de meeste verzekeraars wel al je wintersport spullen. Met een aanvullende verzekering voor wintersport, verzeker je dus de materiele schade die ontstaat door het wintersporten en de kosten die inrekening gebracht worden voor hulpverlening. Wij raden je wel aan om goed te kijken naar alle voorwaarden van een verzekering en of de verzekering bij je past. Het is namelijk zonde om een verzekering af te sluiten en er achteraf achter komen dat je de schade zelf moet bepalen omdat het niet in de polisvoorwaarden stond. Dat is een dure fout die je beter kan voorkomen.

Je zorgverzekering op wintersport

Je zorgverzekering vergoedt de kosten voor eventuele spoedeisende medische hulp. Een voorkomend ongeluk op de piste is dat je je been kan breken. De kosten voor bijvoorbeeld het vervoer naar het ziekenhuis, de ziekenhuiskosten en het vervoer naar huis tot maximaal in Nederland geldende tarief wordt dan vergoeddoor je zorgverzekering. Helaas kunnen de zorgkosten wel duurder zijn dan in Nederland. Het is dan wel belangrijk om te weten dat de kosten heel erg snel op kunnen lopen. Ook deze extra kosten worden alleen vergoed als je een aanvullende verzekering voor geneeskundige kosten afsluit bij je reisverzekering. Of wanneer je een zorgverzekering met een aanvullende dekking voor medische kosten in het buitenland hebt.

Is een reisverzekering noodzakelijk tijdens wintersport?

Wij raden je zeker aan om een reisverzekering af te sluiten voor tijdens je wintersport. Een ongeluk of schade zit altijd in een klein hoekje, maar je kan het beter voorkomen dan het risico te lopen. Je zal dan ook maar net zien dat je denkt geen reisverzekering nodig te zijn tijdens winterport en dat je toch schade krijgt die je dan helemaal zelf moet betalen. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten.