Berekenen.nl
Geplaatst op 23 juni

Is een reisverzekering het waard?

Niet iedereen denkt eraan voordat ze op reis gaan, maar een reisverzekering is altijd handig om af te sluiten voordat je op reis gaat. Een ongeluk zit in een klein hoekje en de kosten zonder reisverzekering kunnen hierdoor hoog oplopen.

Is een reisverzekering verplicht?

Een reisverzekering is niet verplicht, maar kan wel handig zijn. De belangrijkste reden waarom je een reisverzekering zou gaan afsluiten is dat je hulp kan krijgen in onvoorziene situaties. Denk aan het annuleren van de vakantie of juist een langer verblijf door ziekte of ongeval.

Dit soort onverwachtste situaties kosten vaak veel tijd en geld, terwijl het nergens anders gedekt is. Een reddingshelikopter of andere voorzieningen kosten al snel duizenden euro’s. Daarnaast kunnen de reiskosten ook aardig hoog oplopen.

Reisverzekering bij het boeken van vakantie

Bij het boeken van een vakantie of reis via een reisbureau of ene los vliegticket kun je vaak een kortlopende reisverzekering afsluiten. Deze reisverzekeringen hebben een uitgeklede dekking of passen niet bij de reis die gaat boeken. Kijk goed naar wat je nodig bent en wat voor soort reisverzekering hierbij het beste past.

Basisdekking reisverzekering

Met een standaard- of basisdekking krijg je noodhulp als je op reis of vakantie bent. Hierbij moet je denken aan opsporings- en reddingsacties vervoer naar een ziekenhuis na een ongeval. Ook een vervroegde terugreis naar Nederland zit hierbij inbegrepen.

Aanvullende dekking

Naast de basisdekking kun je je ook aanvullend laten verzekeren. Sommige extra dekkingen kunnen heel handig zijn en sommige kun je beter achterwege laten. Kijk daarnaast ook goed naar de reis die je gaat maken en wat daar het beste bij past.

Verschillen tussen reisverzekeringen

Reisverzekeringen kunnen heel erg van elkaar verschillen, van de inhoud tot de prijs. De premies kunnen gemiddeld oplopen van 72 euro to 226 euro per jaar. De voorwaarden kunnen heel erg verschillen. Wat is bijvoorbeeld de maximumvergoeding bij een gestolen mobiele telefoon en tot welke leeftijd zijn de kinderen mee verzekerd? Daarnaast heb je nog het eigen risico. Dit is gebruikelijk voor de bagagedekking en medische kosten, maar de hoogte hierin kan verschillen. Ook het dekkingsgebied is verschillend, want ga je in Europa op vakantie of buiten Europa.

Reisverzekering berekenen


Veilig op vakantie en toch besparen op je reisverzekering? In deze berekentool heb je keuze uit heel veel reisverzekeraars en kun je kiezen uit verschillende opties zoals, dekkingsgebied, wintersport ja/nee, annulleringsverzekering ja/nee etc. Bereken hier gemakkelijk en snel jouw reisverzekering.