Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.5 / 10 (2)

Rechtsbijstand berekenen

Welke rechtsbijstandsverzekeringen heb je allemaal nodig en welke rechtsbijstandsverzekering is het goedkoopste? Gebruik onze berekentool, om daar achter te komen. lees meer

Rechtsbijstand berekenen

Rechtsbijstand vormt een interessante dekking, waar je op de meest onverwachte momenten wat aan hebt. We zien een conflict met een werkgever, een andere particulier of de overheid over het algemeen niet aankomen, waardoor het verstandig is om de rechtsbijstand op jonge leeftijd af te sluiten en daar vervolgens gebruik van te blijven maken. Je kunt de rechtsbijstand berekenen om na te gaan wat het je per maand of per jaar kost om gebruik te kunnen maken van juridische bijstand. Houd rekening met de hoog oplopende kosten van een losse advocaat en zet dat af tegen de paar euro per maand voor een rechtsbijstandverzekering.

Dekking rechtsbijstand

De dekking van de rechtsbijstand hangt sterk af van het pakket waar je gebruik van maakt. Je kunt je bij een verzekeraar bijvoorbeeld richten op je rechten als consument, wat van pas komt bij aankopen en abonnementen. Daarnaast kun je rechtsbijstand berekenen voor je inkomen, waarbij de relatie met je werkgever van groot belang is. Andere vlakken binnen de rechtsbijstand zijn ‘wonen’, ‘het verkeer’ en uiteindelijk het ‘fiscaal recht en vermogen’. Vergelijk de verschillende risico’s die je denkt te lopen. Je kunt de rechtsbijstand berekenen om na te gaan welke dekking er uiteindelijk het best bij je past.

Type rechtsbijstand

Denk daarnaast na over het type rechtsbijstand waar je gebruik van wilt maken. Je kunt je rechtsbijstand berekenen op basis van een naturadekking, of gebruik maken van een restitutiepolis. In het eerste geval kun je gebruik maken van de specialisten van de verzekeraar, in het tweede geval kun je zelf een advocaat in de arm nemen en de kosten daarna laten vergoeden. Je kunt zelf je rechtsbijstand berekenen om na te gaan welk verschil in premie dit op zal leveren en waar uiteindelijk je voorkeur naar uitgaat.

Rechtsbijstand berekenen en vergelijken

Wil je rechtsbijstand berekenen? Doe dit om een beeld te krijgen van de premie die je gaat betalen, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Vergelijk de premies van de verschillende pakketten en verzekeraars. Op die manier kun je een keuze maken uit de diverse verzekeraars en heb je de mogelijkheid om je rechtsbijstand op een voordelige wijze af te sluiten. Houd er rekening mee dat je vaak enkele jaren premie betaalt, maar je die kosten bij een eenmalig conflict in één keer kunt terugverdienen.

Nieuws over Rechtsbijstand

Waarom heb ik een rechtsbijstandverzekering nodig?

Niet iedereen ziet het nut en de noodzaak in van het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering. Er is dus geen standaard antwoord. De ANWB heeft echter een aantal veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet zodat je zelf kunt bepalen of een verzekering bij je past.

» Lees het volledige bericht
De meest gestelde vragen over een rechtsbijstandverzekering

Waarschijnlijk weet je wel al wat een rechtsbijstandverzekering is, maar wil je juist weten wanneer je gebruik kan maken van de rechtsbijstand. Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht
Wat is rechtsbijstand?

Je hoort het vaak voorbij komen maar wat is rechtsbijstand eigenlijk precies en hoe werkt het? Wij vertellen je het en leggen het stap voor stap voor je uit.

» Lees het volledige bericht
Veel klachten over reisvouchers

Reizigers die hun reis geannuleerd zagen worden vanwege het coronavirus hebben in veel gevallen een reisvoucher gekregen. Maar zijn die wel geldig?

» Lees het volledige bericht