Berekenen.nl
Geplaatst op 17 mei

Welke verzekering heb ik nodig voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op het dak vertegenwoordigen een behoorlijke waarde, het is verstandig om goed na te denken over de verzekering daarvan. Er zijn in principe twee verschillende polissen beschikbaar voor zaken van (grote) waarde in en om het huis. Het gaat dan om de opstalverzekering en de inboedelverzekering. Die eerste is er voor het huis zelf en alles wat daaraan vast zit. De inboedelverzekering is er voor alle spullen in huis, die los staan of los liggen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de meubels, net als enige apparatuur.

Inboedel of opstal?

De vraag welke verzekering het best geschikt is voor de zonnepanelen hangt dan ook af van de manier waarop die worden bevestigd. Indien de panelen vast zitten aan het dak van de woning is het van belang om hiervoor de opstalverzekering in te schakelen, in het geval van losse panelen is het mogelijk om dit met de inboedelverzekering te dekken. In de meeste gevallen zal het gaan om een opstalverzekering, omdat de panelen bijvoorbeeld aan het dak bevestigd dienen te worden. Bij twijfel is het verstandig om contact op te nemen met de verzekeraar voor de inboedel- of opstalverzekering, om daar duidelijke afspraken over te maken.

Opstalverzekering berekenen

Uiteraard kun je online de beide verzekeringen berekenen. Een opstalverzekering berekenen om na te gaan wat die je per maand zal kosten of benieuwd naar de premie die je betaalt voor een inboedelverzekering? Je kunt de beide polissen online berekenen, op basis van de waarde die je wilt verzekeren en de dekking die je daar aan de andere kant voor wenst. Houd er rekening mee dat er ook gecombineerde polissen beschikbaar zijn. Soms is het voordeliger om de opstalverzekering en de inboedelverzekering samen af te sluiten, zodat het mogelijk is om daar een lagere premie voor te betalen.