Berekenen.nl
Geplaatst op 1 juli

Wat is een opstalverzekering?

Een opstalverzekering dekt schade aan je huis, het wordt ook wel een Woonhuisverzekering genoemd. Je bent met een opstalverzekering verzekerd als je huis beschadigd raakt door iets waar je zelf niet aan kunt doen. Hierbij kun je denken aan schade bij water, storm of brand. Je bent ook verzekerd als iemand met zijn auto tegen je gevel aanrijdt. Bij het afsluiten van een opstalverzekering kun je kiezen tussen een Basis en een All-in dekking.

Bij huur of koop

Bij een huurwoning word de opstalverzekering meestal door de verhuurder afgesloten. Je inboedel is niet verzekerd met de opstalverzekering, daar heb je een inboedelverzekering voor nodig.

Bij een koopappartement hoort de VvE een opstalverzekering af te sluiten. Dan is het niet meer nodig om zelf eentje af te sluiten. Vraag wel even naar bij de VvE of ze dit gedaan hebben, niet dat je dubbel verzekerd bent of juist helemaal niet verzekerd bent. Heeft de VvE geen opstalverzekering afgesloten? Dan blijft het advies gezamenlijk één verzekering af te sluiten. Mocht dat niet lukken, dan kun je alsnog zelf een opstalverzekering afsluiten.

Bereken je opstalverzekering

Een opstalverzekering berekenen? De opstalverzekering dekt schade aan je huis. Klik hier om je opstalverzekering te berekenen.