Berekenen.nl
Geplaatst op 11 januari

Opstalverzekering en inboedelverzekering nog vaak door elkaar gehaald

De opstalverzekering en inboedelverzekering worden door veel mensen nog vaak door elkaar gehaald, ook al ziet de dekking er totaal anders uit. In veel van de gevallen bieden verzekeraars woonpakketten aan, waar de beide polissen onderdeel van uitmaken. Het is van belang om een verzekering af te sluiten voor zowel opstal als voor de inboedel. De enige uitzondering? Wanneer er, zoals in een appartementencomplex, sprake is van een VVE zal die de opstalverzekering verzorgen. Een inboedelverzekering is in dat geval voldoende.

Verschillen in dekking

De inboedelverzekering dekt alle spullen die je binnen hebt staan. Het gaat dan bijvoorbeeld om de meubels, de apparatuur en het servies dat je hebt staan. Het gaat om alles dat losstaat van de woning, in de meest letterlijke zin van het woord. De opstalverzekering is er aan de andere kant voor de constructie van de woning zelf, net als de materialen die daar aan vastzitten. Zou het huis afbranden? Dan kun je de dekking van zowel de inboedel- als de opstalverzekering gebruiken. Na diefstal gebruik je de inboedelverzekering, terwijl je na storm veelal de opstalverzekering nodig hebt.

Opstalverzekering en inboedelverzekering berekenen

Wil je een opstalverzekering berekenen of een inboedelverzekering berekenen? Het is de moeite waard om daarvoor op zoek te gaan naar de meest voordelige premie, aangezien de dekkingen in veel van de gevallen op elkaar lijken. Heb je al jaren een inboedel- of opstalverzekering? Door die in ieder geval jaarlijks te berekenen voorkom je dat je onnodig teveel zal betalen, in plaats daarvan kun je eenvoudig op de kosten besparen. Je kunt online de opstalverzekering of de inboedelverzekering berekenen, zodat je binnen een paar minuten weet of je geld kunt besparen door over te stappen naar een andere verzekeraar.