Berekenen.nl
Geplaatst op 11 augustus

Dekt de verzekering schade door noodweer?

Indien er sprake is van schade aan glas dient er wel een aanvullende glasverzekering te zijn afgesloten. Dit is bijvoorbeeld van belang wanneer er dakramen gesneuveld zijn.

Schade aan de woning en de auto

Schade aan de woning komt over het algemeen voor rekening van de opstalverzekering, mits er sprake is van een voldoende uitgebreide dekking. Is er sprake van schade aan de auto? Daar hebben we de autoverzekering voor. Uiteraard is het van belang dat ook daar de dekking voldoende uitgebreid is. Een WA autoverzekering dekt bijvoorbeeld alleen schade toegebracht aan derden. De WA Beperkt Casco autoverzekering biedt over het algemeen voldoende dekking. Het gaat dan bijvoorbeeld om dekking bij schade door hagel, regen en storm. Het kan echter geen kwaad om daar nog eens goed naar te kijken en aan de hand daarvan voor een goede verzekering te zorgen.

Opstalverzekering berekenen

Zelf berekenen of je een goede opstalverzekering of autoverzekering hebt in het geval van schade? Het is verstandig om regelmatig je eigen verzekeringen tegen het licht te houden en na te gaan of je ergens anders wellicht beter terecht kunt. Aan de hand daarvan kun je er eenvoudig voor zorgen dat je de beste verzekering afsluit en je daarvoor bovendien een scherpe premie betaalt. Je kunt online een opstalverzekering berekenen en op die manier nagaan of je goed verzekerd bent in het geval van schade. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.