Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.2 / 10 (15)

Opstalverzekering berekenen

Wil je de opstalverzekering voor je nieuwe koopwoning berekenen of wil je gewoon kijken wat je direct kunt besparen. Bereken dan met deze tool wat voor jou het voordeligst is. lees meer

Opstalverzekering berekenen

Je kunt online je opstalverzekering berekenen en nagaan wat je dit per maand of per jaar zal kosten. Heb je een eigen woning? Dan ben je verplicht deze af te sluiten, om een hypotheek bij de bank aan te kunnen vragen. Er geldt geen wettelijke verplichtingen, maar banken zullen je zonder opstalverzekering over het algemeen geen hypotheek verstrekken. De opstalverzekering biedt je dekking tegen schade aan de woning, die flink in de papieren kan lopen. Houd de opstalverzekering en de inboedelverzekering in ieder geval goed in elkaar, maar sluit ze bij voorkeur bij dezelfde verzekeraar af. Vaak levert dit ook nog extra korting op je maandpremie op.

Dekking opstalverzekering

Wil je de opstalverzekering berekenen? Ga dan in ieder geval uit van de dekking die je nodig hebt. In principe dekt de verzekering bij alle verzekeraars schade aan je eigen woning als het gevolg van bijvoorbeeld brand, blikseminslag, stormschade, waterschade en schade door hak- en breekwerk om een lek op te sporen. Verder kun je rekenen op dekking tegen hagelschade. Ga echter goed na hoeveel de verzekeraar je maximaal uit zal keren in het geval van schade en wat je eigen risico is. Je kunt zelf je opstalverzekering berekenen om na te gaan wat de invloed van een hogere dekking op de premie is.

Opstalverzekering en inboedelverzekering

Houd de opstalverzekering en de inboedelverzekering in ieder geval goed uit elkaar. De opstalverzekering heeft betrekking op je eigen woning zelf en alle onderdelen die daar duidelijk aan vastzitten. De inboedelverzekering is er aan de andere kant voor alles dat je los in en om je huis hebt staan. Sluit de opstalverzekering bij voorkeur samen met de inboedelverzekering af, bij dezelfde verzekeraar. Op die manier kun je rekenen op een aantrekkelijke korting op de premie en voorkom je bovendien dat men je van het kastje naar de muur stuurt wanneer er sprake is van schade.

Woon je in een appartement met een Vereniging van Eigenaars? Dan is de VvE verantwoordelijk voor de opstalverzekering en heb je daar zelf minder omkijken naar, aangezien je deze verzekering collectief af zal moeten sluiten.

Opstalverzekering opzeggen

Wil je de opstalverzekering opzeggen? Houd er rekening mee dat verzekeraars je in ieder geval 1 maand opzegtermijn zullen aanzeggen. Ga je verhuizen? Ook dan is er sprake van de opzegtermijn, al kun je er ook voor kiezen om de verzekering over te zetten naar je nieuwe woning. Je kunt het best regelmatig je opstalverzekering berekenen, om na te gaan of er wellicht ergens een korting te realiseren valt.

Nieuws over Opstalverzekering

Wat is een opstalverzekering?

Wat is een opstalverzekering en heb jij er een nodig? Lees hier verder!

» Lees het volledige bericht
150 miljoen schade storm Ciara

Opstalverzekering vergoedt stormschade door Ciara. Bereken jouw opstalverzekering op berekenen.nl

» Lees het volledige bericht
Welke verzekering heb ik nodig voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op het dak vertegenwoordigen een behoorlijke waarde, het is verstandig om goed na te denken over de verzekering daarvan. Er zijn in principe twee verschillende polissen beschikbaar voor zaken van (grote) waarde in en om het huis. Het gaat dan om de opstalverzekering en de inboedelverzekering.

» Lees het volledige bericht
Opstalverzekering en inboedelverzekering nog vaak door elkaar gehaald

De opstalverzekering en inboedelverzekering worden door veel mensen nog vaak door elkaar gehaald, ook al ziet de dekking er totaal anders uit. In veel van de gevallen bieden verzekeraars woonpakketten aan, waar de beide polissen onderdeel van uitmaken.

» Lees het volledige bericht
Dekt de verzekering schade door noodweer?

Schade opgelopen als het gevolg van noodweer? Onlangs kreeg een deel van Brabant daarmee te maken en ontstond er een schadepost van ruim 500 miljoen euro. Om na te gaan of de schade gedekt was is het van belang de verschillende verzekeringen na te lopen. De inboedelverzekering is in ieder geval niet interessant, de opstalverzekering kan dat wel zijn.

» Lees het volledige bericht
Welke voorwaarden stelt de opstalverzekering bij een schoorsteen?

Heb je een schoorsteen en ben je benieuwd welke eisen de opstalverzekering daaraan stelt? Een groot aantal schoorsteenvegers probeert klanten te imponeren door aan te geven dat de reiniging door hen verplicht is om aan de voorwaarden voor de dekking te voldoen.

» Lees het volledige bericht