Berekenen.nl
Geplaatst op 14 december

Welke dekking biedt de inboedelverzekering voor sieraden?

Verzekeraars zijn vrij een maximale uitkering vast te stellen, we zien verschillen van €2.500 - €15.000. Heb je dure sieraden in huis liggen? Dan is het dus verstandig om voor de verschillende verzekeraars naar te gaan welke dekking zij bieden. Het is eventueel mogelijk om de dekking te verhogen of een kostbaarhedenverzekering af te sluiten, waarmee je voor wat extra premie zorgt voor een betere polis.

Speciale kostbaarhedenverzekering

De kostbaarhedenverzekering is bijvoorbeeld interessant wanneer je thuis diamanten, goud of een duur horloge hebt liggen. De waarde stijgt dan al snel boven de maximale dekking uit, zodat je daar op basis van een reguliere inboedelverzekering niet voldoende aan hebt. Met de ruimere dekking zorg je ervoor dat je de waarde van je lijfsieraden beter kunt dekken. Bovendien is er vaak sprake van een werelddekking. Dat betekent dat je ook op reis kunt rekenen op de dekking en je bij eventuele diefstal in ieder geval financieel op een vergoeding kunt rekenen.

Inboedelverzekering berekenen

Benieuwd welke inboedelverzekering in jouw geval het best geschikt is en wat het kost op het moment dat je daar een kostbaarhedenverzekering aan wilt toevoegen? Je kunt online een inboedelverzekering berekenen, zodat je daar een uitstekend beeld van krijgt. Heb je al een inboedelverzekering en loopt die al een aantal jaren? Het is de moeite waard om die eens tegen het licht te houden. Wellicht kun je een goedkopere verzekering afsluiten, met een vergelijkbare dekking. Je kunt online je inboedelverzekering berekenen, zodat je zeker weet dat je niet teveel betaalt voor de dekking waar je aan de andere kant op kunt rekenen.