Berekenen.nl
Geplaatst op 29 juni

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering dekt schade aan spullen in je huis door bijvoorbeeld lekkage, brand of diefstal. Onder inboedel verstaan we alle spullen in huis die niet vastzitten. Ze zijn dus te verhuizen. De keuken zelf valt niet onder een inboedelverzekering, maar alles wat er in de keuken aanwezig is zoals keukengerei en dergelijke wel.

Wat is gedekt met de inboedelverzekering?

Wij hebben gekeken naar de verzekeringen van Nationale Nederlanden. Bij de inboedelverzekering van Nationale Nederlanden kun je kiezen uit een Basis dekking of een All-in dekking. Met de All-in dekking ben je ook verzekerd voor schade door ongelukjes. Als je kind bijvoorbeeld met watervaste stift op je tafel heeft getekend.

Daarnaast kun je uitbreidingen toevoegen aan je inboedelverzekering, zoals Mobiele elektronica, Glas en Buitenshuis. Met de Glasdekking ben je bijvoorbeeld verzekerd als de zoon van de buren een voetbal door je ruit schiet. Ook ben je verzekerd als ruiten brekend door jezelf of elke andere gebeurtenis die je niet kon verwachten. Krassen op ruiten en vocht in dubbel glas zijn niet verzekerd.

Als je voor een All-in inboedelverzekering kiest met de aanvullende Buitenshuisdekking, dan zijn je spullen ook buitenshuis verzekerd. Met de dekking Mobiele Elektronica zijn tablets, smartphones, laptops en wearable devices wereldwijd verzekerd. En ook nog eens van het hele gezin. In huis, buitenshuis, maar ook op reis. Kan de schade niet gerepareerd worden? Dan vergoed Nationale Nederlanden de nieuwwaarde. Dit doen ze tot maar liefst tien jaar na aanschaf. Je krijgt dan een bedrag om hetzelfde of een gelijkwaardig product niet te kunnen kopen.

Bereken je inboedelverzekering

Een inboedelverzekering berekenen? De inboedelverzekering dekt schade aan de spullen die je in huis hebt staan. Het is van belang om de waarde daarvan goed in te schatten op basis daarvan vervolgens een verzekering af te sluiten.