Berekenen.nl
Geplaatst op 11 januari

Inboedelverzekering is niet genoeg: maak de woning inbraakproof

Aanbieders van de inboedelverzekering bieden graag dekking tegen schade door eventuele inbraak. Nog beter is het natuurlijk om die inbraken te voorkomen. Het is dan mogelijk om online een inboedelverzekering te berekenen en die goedkoop af te sluiten. En daar bij voorkeur nooit gebruik van te maken.

Het voorkomen van een inbraak begint met het nadenken over de woning, zoals een inbreker dat zou doen. Het is wat dat betreft de moeite waard om zelf te proberen binnen te komen. Of zelf te achterhalen of er iemand thuis is, zonder naar binnen te kijken.

Pas op met sociale media en de gordijnen

Inbrekers maken bijvoorbeeld steeds vaker gebruik van de verschillende sociale media. Ze gebruiken Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram om na te gaan of iemand thuis is. Of om na te gaan of iemand op vakantie is. Vooral Facebook en Instagram bieden de mogelijkheid om de locatie mee te sturen met een foto of andere update. Het is voor inbrekers dan kinderlijk eenvoudig om na te gaan dat iemand niet thuis is.
En ook meer analoog zijn er risico’s, bijvoorbeeld met de gordijnen. Door die dicht te trekken kan niemand zien dat er niemand thuis is. Maar gordijnen die dag en nacht dichtzitten zijn op zich al een teken aan de wand dat er waarschijnlijk niemand thuis is.

Inboedelverzekering berekenen

Heb je zelf gezorgd voor goede voorzorgsmaatregelen, maar ben je daarnaast op zoek naar een goede polis? Je kunt online een inboedelverzekering berekenen. Om daarmee te voorkomen dat je in het geval van een inbraak ook nog eens zelf voor de kosten op dient te draaien. Het kan de inbraak niet voorkomen, maar kan wel voorkomen dat er niet nog eens allerlei grote uitgaven bij komen kijken. Dankzij een goede dekking voor een scherpe premie, door die online te berekenen.