Berekenen.nl
Geplaatst op 24 november

Inboedelverzekering: hoger eigen risico bij storm


Het eigen risico is bij stormschade hoger dan andere schade en pas bij windkracht 7 geldt de term stormschade voor verzekeraars, dat meldde verzekeringen.com vorige week.

De herfst en winter staan bekend om stormen die bomen laten omwaaien, ruiten breken en daken van de huizen verwijderen. De bomen kunnen net op de verkeerde plek terecht komen, zoals je auto, schuur en zelfs je huis. De schade die dit veroorzaakt is niet mis en kan tot in de tien duizenden euro’s oplopen. Vooral als iets op je huis valt, of door je kamer waait kan dit vervelende gevolgen hebben voor je meubelen en elektronica.
Gelukkig heb je een inboedelverzekering die of de nieuwwaarde of dagwaarde van je spulletjes vergoedt. Echter doordat er sprake is van een storm heb je een hoger eigen risico. Dit komt doordat er bij storm meestal meerdere mensen tegelijkertijd een beroep doen op de verzekeraar. Op deze manier zorgt de verzekeraar ervoor dat hij niet failliet gaat.

Inboedelverzekering en uitkering na storm

Meestal krijg je de nieuwwaarde van je inboedel. Als de afschrijving van je spullen de waarde tot onder 40% van de nieuwwaarde hebben gebracht, dan krijg je de dagwaarde van je spullen. Er zijn uitzonderingen, maar die verschillen per verzekering. Bekijk daarom je polisvoorwaarden.