Berekenen.nl
Geplaatst op 4 januari

Hoeveel zou je moeten verzekeren met de inboedelverzekering?

Een goede inboedelverzekering afsluiten en daarmee de waarde van je spullen beschermen tegen inbraak, brand of waterschade? De polis kost maximaal een paar euro per maand, maar kan grote financiële schade voorkomen op het moment dat er een keer echt wat aan de hand is. De dekking bestaat uit die tegen inbraak en diefstal, brand-, water- en stormschade. Het gaat om de waarde van alle inboedel, dus alle spullen die je in en om het huis hebt staan.

Regelmatig een waardemeter invullen

Om de hoogte van de dekking van een inboedelverzekering te bepalen is het verstandig om een waardemeter in te vullen. Het is een voorziening die verzekeraars aanbieden, waarmee ze het gemakkelijk maken om de waarde van de inboedel in te schatten. Kijk bovendien naar verzekeraars die het risico tegen onderverzekering kunnen garanderen, waardoor je daar niet mee te maken krijgt. Het is bij een inboedelverzekering beter om de waarde iets te hoog in te schatten en die te verzekeren. Onderverzekering kost gemakkelijk veel geld op het moment van uitkeren. Schat de waarde ruim in, om voldoende waarde te verzekeren met de inboedelverzekering die je afsluit.

Online inboedelverzekering berekenen

Zelf een inboedelverzekering berekenen om na te gaan wat in jouw geval de meest voordelige optie vormt? Het is voldoende om online aan te geven waar je naar op zoek bent, je kunt dan eenvoudig een inboedelverzekering berekenen. Het is bij de polis verstandig om goed te kijken naar de dekking die je kunt verwachten (allrisk verdient de voorkeur) en de premie die je daarvoor betaalt. Door de verschillende inboedelverzekeringen te vergelijken kun je daar eenvoudig een keuze uit maken, waarmee je vervolgens een zo laag mogelijke premie per maand betaalt voor een maximale dekking.