Berekenen.nl
Geplaatst op 21 december

Dure TV of nieuwe meubels gekocht? Pas de inboedelverzekering aan

Een dure TV gekocht of nieuwe meubels uitgezocht? Het risico bestaat dat de waarde van de inboedel daardoor een stuk hoger uitkomt dan voorheen. Dat is prettig wonen, maar vraagt ook om een andere verzekering. Bij een te lage dekking door de inboedelverzekering is het namelijk niet mogelijk om volledig gebruik te maken van de polis. De uitkering bij eventuele schade door brand, water of een andere oorzaak is dan lager dan wat er mogelijk zou zijn.

Hoogte van de dekking van de polis

Stel dat je een verzekering afsluit met een dekking voor maximaal €50.000. Als de inboedel dan €60.000 waard blijkt te zijn is er sprake van een dekking voor 83% van de waarde van de inboedel. Zou er dan brand uitbreken en heb je voor €25.000 schade? Dan zal de verzekeraar daar ook dit percentage van uitkeren, waardoor het gaat om een kleine €21.000. De rest van de schade komt voor eigen rekening, omdat de dekking van de inboedelverzekering niet hoog genoeg was. Het is daarom de moeite waard om kritisch te kijken naar de hoogte van de dekking, in relatie tot de waarde van de inboedel.

Online goedkope inboedelverzekering berekenen

Een goedkope inboedelverzekering berekenen, om die af te sluiten nadat je dure meubels of een nieuwe televisie hebt gekocht? Je kunt online een berekening maken, waardoor je binnen een paar minuten weet wat er mogelijk is. Wel zo gemakkelijk en heel interessant om het risico op onderverzekering te voorkomen. En heb je geen nieuwe spullen gekocht? Wellicht is er een goedkopere inboedelverzekering beschikbaar, op basis van dezelfde dekking. Het is daarom altijd de moeite waard om een vergelijking te maken. Gewoon online, door gebruik te maken van onze tool.