Berekenen.nl
Geplaatst op 18 januari

AirBNB dekking binnen inboedelverzekering Nationale Nederlanden

De verzekeraar wil op deze manier inspelen op de nieuwe ‘deeleconomie’, waarin we bijvoorbeeld de ruimte in ons huis graag delen met een ander die hier graag op vakantie wil. We staan als Nederlanders bekend om onze goede verzekeringen, die met name van het belang zijn op het moment dat we anderen in onze woning toelaten.

Vernieuwde inboedelverzekering met dekking voor woningruil en particuliere verhuur

Het gaat om een vernieuwde inboedelverzekering van Nationale Nederlanden, die standaard dekking biedt voor schades als het gevolg van woningruil en particuliere verhuur. In dat geval kan de verzekeringnemer rekenen op een dekking tot maximaal €100.000, als het gevolg van bijvoorbeeld brand, blikseminslag, storm, regen en lekkage. Het eigen risico bedraagt €250 en ook diefstal van buitenaf is gedekt, mits er sprake is van braaksporen. Nationale Nederlanden hoopt op deze manier natuurlijk gebruikers van AirBNB aan te spreken, die hun woning maximaal 2 maanden per jaar mogen verhuren.

Online een goedkope inboedelverzekering berekenen

Wil je zelf een goedkope inboedelverzekering afsluiten, of wil je ervoor zorgen dat je je woning zonder problemen via AirBNB aan kunt bieden? Je kunt online een inboedelverzekering berekenen, door in ieder geval aan te geven waar je qua dekking naar op zoek bent. Vervolgens kun je de verzekeraars vergelijken op basis van de dekking die ze bieden, het eigen risico en de premie die ze daar aan de andere kant voor vragen. Je kunt online de inboedelverzekering berekenen en de polis direct afsluiten, zodat je meteen gebruik kunt maken van de dekking en je zelf geen risico meer hoeft te lopen.