Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.6 / 10 (17)

Inboedelverzekering berekenen

Wil je de inboedelverzekering voor je nieuwe woning berekenen of wil je gewoon kijken wat je direct kunt besparen. Bereken dan met deze tool wat voor jou het voordeligste is. lees meer

Inboedelverzekering berekenen

Wil je een inboedelverzekering berekenen, of ben je benieuwd wat daarbij komt kijken? Het is een relatief voordelige verzekering, die je slechts een paar euro per maand zal kosten. Je bent niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten, maar je kunt je daarmee behoeden voor hoge kosten in het geval van bijvoorbeeld diefstal of brand. Het is bij de inboedelverzekering van groot belang om uit te gaan van de juiste waarde van de inboedel. Schat je deze te laag in? Dan krijg je bij schade een bedrag naar rato uitgekeerd, wat betekent dat je niet kunt rekenen op een volledige dekking van de inboedel die je hebt staan.

Dekking inboedelverzekering

Bereken regelmatig de waarde van je inboedel, om een te lage dekking van je inboedelverzekering te voorkomen. Je kunt een inboedelverzekering berekenen om na te gaan wat de dekking tegen bijvoorbeeld brand- en schroeischade je kost. Daarnaast biedt de verzekering dekking tegen bijvoorbeeld de kosten als het gevolg van blikseminslag, stormschade, waterschade, inbraak en diefstal. Verder kun je met een inboedelverzekering zorgen voor dekking tegen de kosten als het gevolg van bedorven etenswaren, na uitval van een koelkast of vriezer.


Opzeggen van inboedelverzekering

Wil je de inboedelverzekering berekenen om binnenkort een nieuwe af te sluiten, of de verzekering opzeggen wanneer je gaat verhuizen? Houd er rekening mee dat er over het algemeen sprake is van een opzegtermijn van 1 maand. Indien je gaat verhuizen kun je er ook voor kiezen om de verzekering door te laten lopen op je nieuwe adres, al dien je de verzekeraar daar natuurlijk tijdig van op de hoogte te brengen. Het is verstandig om een inboedelverzekering te berekenen en na te gaan of je nog altijd de meest scherpe premie betaalt, of dat je per jaar wellicht toch een paar tientjes kunt besparen.

Inboedelverzekering en opstalverzekering

Je kunt een inboedelverzekering berekenen en daarnaast een berekening maken voor de opstalverzekering. Houd deze twee verzekeringen goed uit elkaar, al is het verstandig om ze bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. De inboedelverzekering heeft betrekking op alles dat los staat in en om je woning, de opstalverzekering gaat over de woning zelf en alles dat hier vast aan zit. Je kunt je inboedelverzekering berekenen om na te gaan wat je dit per maand zal kosten, of welk bedrag je per jaar opzij dient te zetten om de premie te kunnen voldoen.