Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.6 / 10 (17)

Inboedelverzekering berekenen

Wil je de inboedelverzekering voor je nieuwe woning berekenen of wil je gewoon kijken wat je direct kunt besparen. Bereken dan met deze tool wat voor jou het voordeligste is. lees meer

Inboedelverzekering berekenen

Wil je een inboedelverzekering berekenen, of ben je benieuwd wat daarbij komt kijken? Het is een relatief voordelige verzekering, die je slechts een paar euro per maand zal kosten. Je bent niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten, maar je kunt je daarmee behoeden voor hoge kosten in het geval van bijvoorbeeld diefstal of brand. Het is bij de inboedelverzekering van groot belang om uit te gaan van de juiste waarde van de inboedel. Schat je deze te laag in? Dan krijg je bij schade een bedrag naar rato uitgekeerd, wat betekent dat je niet kunt rekenen op een volledige dekking van de inboedel die je hebt staan.

Dekking inboedelverzekering

Bereken regelmatig de waarde van je inboedel, om een te lage dekking van je inboedelverzekering te voorkomen. Je kunt een inboedelverzekering berekenen om na te gaan wat de dekking tegen bijvoorbeeld brand- en schroeischade je kost. Daarnaast biedt de verzekering dekking tegen bijvoorbeeld de kosten als het gevolg van blikseminslag, stormschade, waterschade, inbraak en diefstal. Verder kun je met een inboedelverzekering zorgen voor dekking tegen de kosten als het gevolg van bedorven etenswaren, na uitval van een koelkast of vriezer.


Opzeggen van inboedelverzekering

Wil je de inboedelverzekering berekenen om binnenkort een nieuwe af te sluiten, of de verzekering opzeggen wanneer je gaat verhuizen? Houd er rekening mee dat er over het algemeen sprake is van een opzegtermijn van 1 maand. Indien je gaat verhuizen kun je er ook voor kiezen om de verzekering door te laten lopen op je nieuwe adres, al dien je de verzekeraar daar natuurlijk tijdig van op de hoogte te brengen. Het is verstandig om een inboedelverzekering te berekenen en na te gaan of je nog altijd de meest scherpe premie betaalt, of dat je per jaar wellicht toch een paar tientjes kunt besparen.

Inboedelverzekering en opstalverzekering

Je kunt een inboedelverzekering berekenen en daarnaast een berekening maken voor de opstalverzekering. Houd deze twee verzekeringen goed uit elkaar, al is het verstandig om ze bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. De inboedelverzekering heeft betrekking op alles dat los staat in en om je woning, de opstalverzekering gaat over de woning zelf en alles dat hier vast aan zit. Je kunt je inboedelverzekering berekenen om na te gaan wat je dit per maand zal kosten, of welk bedrag je per jaar opzij dient te zetten om de premie te kunnen voldoen.

Nieuws over Inboedelverzekering

Vergeet je inboedelverzekering niet

Een inboedelverzekering is een belangrijk onderdeel van je huishoudelijke financiële planning. Het beschermt je waardevolle bezittingen tegen schade of verlies door onverwachte gebeurtenissen, zoals brand, waterschade, diefstal en natuurrampen. In deze blog bespreken we de essentie van een inboedelverzekering, dekkingsopties en waarom het van cruciaal belang is om je bezittingen te beschermen.

» Lees het volledige bericht
Wat is een inboedelverzekering?

Wat is een inboedelverzekering en moet jij er een afsluiten? Lees hier verder!

» Lees het volledige bericht
Tips voor het afsluiten van een inboedelverzekering

Benieuwd wat jij kan besparen op je opstal, inboedel of aansprakelijkheidsverzekering? Wij kijken met je mee!

» Lees het volledige bericht
Verzekering bij natuurgeweld

Benieuwd hoe jij verzekerd bent tijdens een orkaan, een zware storm of ander noodweer? Bereken het met onze opstal & en inboedelverzekering tool!

» Lees het volledige bericht
Inboedelverzekering is niet genoeg: maak de woning inbraakproof

Aanbieders van de inboedelverzekering bieden graag dekking tegen schade door eventuele inbraak. Nog beter is het natuurlijk om die inbraken te voorkomen. Het is dan mogelijk om online een inboedelverzekering te berekenen en die goedkoop af te sluiten. En daar bij voorkeur nooit gebruik van te maken.

» Lees het volledige bericht
Dure TV of nieuwe meubels gekocht? Pas de inboedelverzekering aan

Een dure TV gekocht of nieuwe meubels uitgezocht? Het risico bestaat dat de waarde van de inboedel daardoor een stuk hoger uitkomt dan voorheen. Dat is prettig wonen, maar vraagt ook om een andere verzekering.

» Lees het volledige bericht
Verzekeraars halen de smartphone uit de inboedelverzekering

Veel verzekeraars zijn niet zo dol op de smartphone als consumenten. Veel mensen kunnen niet meer zonder, maar dat betekent ook dat de apparaten relatief vaak beschadigd raken.

» Lees het volledige bericht
Smartphone niet langer standaard onderdeel van inboedelverzekering

Bereken bij ons zelf wat een inboedelverzekering gaat kosten en bekijk welke dekking je dan kunt regelen.

» Lees het volledige bericht
Goede inboedelverzekering: vergelijk na een verhuizing

Een goede inboedelverzekering dekt de waarde van de inboedel, bijvoorbeeld bij schade door brand of water. Het is verstandig om de waarde van de inboedel regelmatig te (laten) berekenen, om te voorkomen dat er sprake is van onderverzekering.

» Lees het volledige bericht
Veel verzekerden vergeten onderverzekering inboedelverzekering te controleren

De inboedelverzekering dekt de financiële schade na brand, wateroverlast of andere problemen waardoor de inboedel verloren is gegaan of beschadigd is geraakt. Tenminste, als de dekking voldoende hoog is.

» Lees het volledige bericht
Hoeveel zou je moeten verzekeren met de inboedelverzekering?

Een goede inboedelverzekering afsluiten en daarmee de waarde van je spullen beschermen tegen inbraak, brand of waterschade? De polis kost maximaal een paar euro per maand, maar kan grote financiële schade voorkomen op het moment dat er een keer echt wat aan de hand is.

» Lees het volledige bericht
Inboedelverzekering wordt bij Avero Achmea flink duurder

De inboedelverzekering is voor veel mensen een voordelige verzekering, die kost maximaal een paar euro per maand. Daar gaat bij Avero Achmea echter verandering in komen.

» Lees het volledige bericht
Hoe verschilt de dekking van de inboedelverzekering en opstalverzekering?

De inboedelverzekering en de opstalverzekering behoren beiden tot de woonverzekeringen.

» Lees het volledige bericht
Kapotte smartphone op reis valt te claimen op de inboedelverzekering

Een smartphone, tablet of ander elektronisch apparaat kan op reis gemakkelijk kapot gaan. Het is doorgaans niet nodig om daar binnen de reisverzekering rekening mee te houden.

» Lees het volledige bericht
Dekt de verzekering waterschade door regen?

De inboedelverzekering biedt dekking tegen waterschade. Houd er rekening mee dat de verzekeraar meerdere vormen van waterschade onderscheidt en dat er niet in alle gevallen sprake is van dekking.

» Lees het volledige bericht
Toegenomen aantal inbraken vraagt om goede inboedelverzekering

Het aantal woninginbraken is de laatste tijd fors toegenomen, een trend die we helaas ieder jaar zien.

» Lees het volledige bericht
Welke dekking biedt de inboedelverzekering voor sieraden?

Benieuwd naar de dekking van sieraden binnen de inboedelverzekering? Doorgaans zijn er automatisch sieraden meeverzekerd, al is er bij veel verzekeraars sprake van een maximale uitkering.

» Lees het volledige bericht
Vergoedt de inboedelverzekering bedorven eten na stroomuitval?

Heb je een inboedelverzekering en ben je benieuwd of ook bedorven voeding tot de dekking behoort, op het moment dat je te maken krijgt met stroomuitval?

» Lees het volledige bericht
Hoe kun je besparen op de inboedelverzekering?

Benieuwd welke besparingen er mogelijk zijn op de inboedelverzekering? Het is een relatief goedkope verzekering, al leidt precies dat element ertoe dat veel mensen hier slordig mee omgaan.

» Lees het volledige bericht
AirBNB dekking binnen inboedelverzekering Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden presenteerden eind vorig jaar een nieuwe verzekering, waarbij er sprake is van een dekking voor schade als het gevolg van particuliere woningverhuur of woningruil, zoals via AirBNB.

» Lees het volledige bericht