Berekenen.nl
Geplaatst op 22 december

Is een aansprakelijkheidsverzekering belangrijk?

Je kan je overal wel tegen verzekeren maar is een aansprakelijkheidsverzekering echt zo belangrijk of is het eigenlijk helemaal niet zo belangrijk als men denkt. Wij zoeken het voor je uit. Je leest het hier.

Wat is het nut van een aansprakelijkheidsverzekering?

Wie aansprakelijk is voor de veroorzaakte schade moet betalen. Dat snappen we allemaal wel. Met de aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen de schade waar jij voor aan te spreken bent. Het maakt dan ook niet uit wat er gebeurde, gooide je per ongeluk een kopje koffie over iemand zijn laptop heen of schoot de bal tegen een raam waardoor het raam nu in drie stukken ligt? Dat maakt allemaal niet uit. Dit kunnen natuurlijk dure schades zijn, maar vooral bij het veroorzaken van letselschade kan de schade heel erg hoog oplopen. Het zal dan bewust zijn gedaan, maar wat nou als iemand arbeidsongeschikt raakt. We weten allemaal wel dat die kosten heel erg hoog zijn.

Goedkoop verzekering

We zijn als Nederlanders natuurlijk altijd aan het kijken waar we zo goedkoop mogelijk ons kunnen verzekeren. Dat is natuurlijk logisch. Niemand zit er dan ook op te wachten om een paar tientjes per jaar meer uit te geven terwijl het eigenlijk niet nodig was. Toch kan jij je voor een paar tientjes per jaar en verzekeren tegen de meeste ongelukjes. De meeste mensen zullen dan ook niet een grote schadeclaim ontvangen voor de schade die ze aangericht hebben bij vrienden of familie. Toch raden wij je wel aan om je goed te verzekeren en ook zeker om na te denken over een aansprakelijkheidsverzekering. We weten namelijk allemaal wel dat een ongelukje in een klein hoekje zit, maar je zal maar net zien dat jij dan weer de ongelukkige bent. Zoals we hierboven al aangaven kunnen de kosten behoorlijk oplopen wanneer iemand arbeidsongeschikt raakt. Dat heeft dan ook alles te maken met het verlies van het inkomen bij het slachtoffer. Door het verlies van het inkomen is het redelijk om uit te gaan van een claim van honderdduizenden euro’s.  Wanneer je een aansprakelijkheidsverzekering hebt beperk je de claim.

Veroorzaakte schades van kinderen zijn verzekerd

Vaak bieden verzekeraars nog net even wat extra’s aan wanneer het aankomt om je net over de streep te trekken. Jonge kinderen zijn onberekenbaar, dat weet iedereen. Daarom kan het voorkomen dat sommige verzekeraars ervoor kiezen om schade door kinderen mee te verzekeren. Toch is het wel belangrijk om alles goed te lezen wanneer je een nieuwe verzekering gaat afsluiten, maar het is ook verstandig om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Het kan namelijk maar zo zijn dat een andere partij veel goedkoper is. Hierdoor kan jij weer een aantal tientjes per jaar in je eigen zak steken en dat is natuurlijk nooit verkeerd. Helemaal omdat alles duurder wordt in het land door de inflatie. Maar nu vraag jij je vast af wat een aansprakelijkheidsverzekering nou eigenlijk kost. Het antwoord op deze vraag is dan ook heel erg moeilijk om te beantwoorden aangezien dat heel erg verschillend is. Wel kunnen wij jou helpen met het berekenen van je aansprakelijkheidsverzekering. Bereken hier je aansprakelijkheidsverzekering.