Berekenen.nl
Geplaatst op 28 september

Gemeente Haaksbergen wijst aansprakelijkheid voor tragisch ongeluk af

op geen enkele manier aansprakelijk voor letsel of schade, ontstaan door het ongeluk. De gemeente wijst op de vergunning die het verstrekte, waarin hier duidelijk voorwaarden over zijn opgenomen.

Maatregelen en voorwaarden

De gemeente geeft bovendien aan dat het stuntteam en de bezoekers zelf aansprakelijk waren voor eventuele ongevallen of schade, zoals dat in de vergunning duidelijk werd aangegeven. De gemeente verplichtte de organisatie onder andere om voldoende maatregelen te nemen, om de stuntshow op een veilige manier plaats te laten vinden. Dit vertaalde zich uiteindelijk in 10 meter afstand tot het stuntterrein, al bleek dat helaas niet voldoende. De gemeente zegt voldoende voorwaarden te hebben gesteld, maar letselschade specialisten geven aan dat de gemeente er zich hiermee waarschijnlijk te gemakkelijk vanaf maakt. Ondanks gestelde voorwaarden in de vergunning dient de gemeente in Nederland altijd voor een veilige situatie te zorgen. Dit kan betekenen dat de gemeente de aansprakelijkheid wellicht niet zo gemakkelijk af kan schuiven.

Aansprakelijkheidsverzekering berekenen

Particulier kun je gebruik maken van een aansprakelijkheidsverzekering, om eventueel schade die je zelf bij anderen veroorzaakt te laten vergoeden. Dit geldt zowel voor materiële als voor letselschade, waardoor het verstandig is om een aansprakelijkheidsverzekering te berekenen. Op het moment dat je een dure vaas omstoot of je op de fiets bijvoorbeeld iemand aanrijdt kunnen de kosten anders flink in de papieren lopen. De aansprakelijkheidsverzekering kan dan uitkomst bieden.

Ook de gemeente Haaksbergen is hier waarschijnlijk goed voor verzekerd en zal er daarnaast alles aan moeten doen om dit juridisch goed uit te laten zoeken. Het tragische ongeval zal daardoor in ieder geval nog een belangrijk staartje krijgen, al ligt de nadruk voorlopig vooral op het verwerken van de verliezen en het zo goed mogelijk behandelen van de slachtoffers.