Berekenen.nl
Geplaatst op 30 mei

Aansprakelijkheidsverzekering voor starters (studenten)

Als je op kamers gaat, is het verstandig om na te denken over zowel de inboedelverzekering als aansprakelijkheidsverzekering. Het risico is vrij klein, maar de kosten zijn snel gemaakt. Over het algemeen is er niet standaard sprake van dekking in het geval het gaat om een studie of stage in het buitenland, dan is het van belang om nog beter op te letten.

Jouw aansprakelijkheidsverzekering

In sommige gevallen blijft de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering gelden bij kinderen die niet meer thuis wonen, maar dit is niet altijd het geval. Daarom is het verstandig om dit altijd goed te controleren bij de verzekeraar wanneer jij (het kind) uit huis gaat. Als ouders helemaal geen aansprakelijkheidsverkering hebben kunnen jongeren deze zelf ook afsluiten. Vanaf een paar euro per maand zorgt de verzekering er daarmee voor dat ze geen extra kosten maken op het moment dat ze iemand anders schade aanbrengen.  Wanneer er door een huisdier een vaas van de kant gaat of jij maakt zelf schade op welke manier dan ook, is er niks aan de hand want de verzekering regelt dit. Dit is een prettig idee voor jongeren of studenten die net op hunzelf gaan wonen of op kamers gaan, want zij hebben over het algemeen weinig tot geen spaargeld achter de hand.

Aansprakelijkheidsverzekering berekenen

Online kun je gemakkelijk zelf je aansprakelijkheidsverzekering berekenen. Zo kun je na gaan wat dit maandelijks voor jou gaat kosten. Vaak gaat dit slechts maar om een paar euro per maand. Vooral studenten die weinig (spaar)geld achter de hand hebben doen er verstandig aan om zo’n verzekering af te sluiten of om te controleren of ze nog binnen de dekking van hun ouders vallen. Het kost slechts enkele minuten om online te berekenen wat jouw aansprakelijkheidsverzekering gaat worden en is daarmee een waardevolle investering die zichzelf gemakkelijk terug zal betalen.