Berekenen.nl
Geplaatst op 1 augustus

Geld overmaken zonder IBAN-rekeningnummer

Na een avondje stappen dient er altijd nog wel iemand geld over te maken. Niet zelden wordt dit vergeten en komt het geld veel te laat of helemaal nooit binnen. Tikkie maakt het eenvoudig om betaalverzoeken via WhatsApp te sturen. Vrienden ontvangen een link om het geld meteen over te maken.

Slechts één keer het rekeningnummer invoeren

Dankzij Tikkie is het nog slechts één keer nodig om het IBAN-rekeningnummer in te voeren. Zodra dit eenmaal is gebeurt maakt de app links aan die het mogelijk maken om het bedrag via iDeal over te maken. Het is dan niet meer nodig om steeds het rekeningnummer met anderen te delen, waardoor anderen simpelweg een melding krijgen en tot de betaling over kunnen gaan. Dit moet het gemakkelijker maken om de rekening te delen en de bedragen vervolgens netjes aan elkaar terug te betalen.

IBAN berekenen

Om die eerste keer het IBAN-rekeningnummer in te voeren is het dus wel van belang dat je weet wat je IBAN is. Ken je wel je rekeningnummer uit je hoofd, maar niet de toevoeging die je moet doen om tot een IBAN te komen? Geen probleem, je kunt online heel eenvoudig je IBAN berekenen. Je zorgt er daarmee voor dat je direct op de hoogte bent van het complete rekeningnummer zoals we dat vandaag de dag gebruiken. Je kunt online je IBAN berekenen door aan te geven wat je rekeningnummer is en bij welke bank je zit. Aan de hand van die gegevens zorg je ervoor dat je jouw IBAN nummer door kunt geven en je betalingen kunt ontvangen.