Berekenen.nl
Geplaatst op 5 oktober

Hier moet je opletten bij het kopen van een stropdas

Shoppen en mannen gaat niet altijd samen. Daarom kan het nog wel eens handig zijn om een checklist te hebben waar je allemaal op moet letten bij het kopen van een stropdas.

De stropdas

Voor veel mannen zijn stropdassen helemaal niet meer weg te denken. Het is dan ook al zo wanneer een man er een beetje netjes uit wilt zien dan doe je een pak aan en knoopje een stropdas. Stropdassen kopen is daarom een delicaat karwei. Een stropdas moet namelijk wel bij je passen. Daarom zie je ook vaak dat het kopen van een stropdas een hele karwei is voor mannen. Daarom lees je hier wat waar je op moet letten

De stof van stropdassen

De stof van een stropdas is heel erg belangrijk. Er zijn twee belangrijke keuzes. Zijde en polyester. Polyester is een materiaal dat in de goedkopere merken wordt gebruikt, maar het is kwalitatief vaak niet veel slechter dan zijde. Wel heeft zijde een wat elegantere aanblik. Wanneer je echt wilt laten zien dat je een evenement belangrijk vindt, dan is het vaak verstandig om een zijden stropdassen te kopen. Het hangt er dan natuurlijk wel vanaf wat voor soort kleding je er bij draagt en wat er op dat moment in de mode is. Let hier dus goed op. Vaak is het ook wel zo dat de medewerkers van de kledingwinkels je heel erg goed kunnen adviseren wat voor soort stropdas je nodig bent en welke goed bij je past.

De kwaliteit en formaat van de stropdas

Je hebt besloten een polyester stropdassen te kopen, maar waar let je dan ver op? In de eerste plaats let je heel erg goed op de kwaliteit en met name de dikte van de stop. Een dunne stropdas kan namelijk vaak voor problemen zorgen en dat wil je natuurlijk niet. Wanneer je ergens achter blijft haken of de das komt ergens tussen dan is deze al snel kapot. Het is gevaarlijk om met een dunne das over straat te gaan. je wilt niet weken hoe vaak een stropdas dan ook tussen je autodeur komt. Wanneer dit gebeurt gaat je stropdas ook kapot. Wanneer je kiest voor een dikkere stropdas is dit vaak niet het geval. Omdat de das een stuk dikker is kan hij ook meer hebben. Let hier dus goed op, ga niet altijd voor de goedkoopste, maar juist voor kwaliteit. Je wilt namelijk niet elke week weer naar de winkel moeten.

De maat van de stropdas

Naast de kwaliteit is de maat ook heel erg belangrijk. Je wil namelijk niet met een te grote of te kleine stropdas lopen. Dat is namelijk helemaal niet mooi. Let hier dus dan ook goed op. Daarom is het belangrijk om je eigen maat goed te weten. Wij snappen dan ook dat je dit niet in je hoofd hebt zitten. Daarom hebben wij een tool ontwikkeld waar jij heel erg eenvoudig kan berekenen welke maat jij moet hebben. Bereken hier je stropdas maat.