Berekenen.nl
Geplaatst op 25 augustus

Sim only abonnementen opnieuw populairder

Het valt op dat het vooral de prepaid aansluitingen zijn die aan populariteit inleveren. Dat kan te maken hebben met het feit dat de sim only abonnementen steeds voordeliger beschikbaar zijn. Het is al voor een paar euro per maand mogelijk om er gebruik van te maken, waardoor het niet meer nodig is om een prepaid aansluiting met beltegoed te gebruiken.

Goedkoop sim only abonnement

Een sim only abonnement biedt daarnaast een voordelige optie tegenover het bekende abonnement met een gratis telefoon. Die abonnementen kosten gemakkelijk €50 of meer per maand, terwijl een sim only abonnement bijvoorbeeld €20 per maand kost. Het is goed mogelijk om gebruik te maken van een bestaande mobiele telefoon of daar zelf een los exemplaar bij te kopen. Op die manier weet het sim only abonnement steeds meer aan populariteit te winnen en maken we daar op grote schaal gebruik van. Tussen het derde kwartaal van 2012 en het derde kwartaal van 2016 zien we een stijging van 12 procentpunt in het gebruik van sim only abonnementen.

Online sim only berekenen

Wil je zelf een sim only berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan of het in jouw geval verstandig is om over te stappen? Je kunt dat eenvoudig zelf berekenen. Je kunt online aangeven wat je op dit moment betaalt of er met de berekening voor zorgen dat je zelf het bedrag per maand uit kunt rekenen. Op die manier kun je een sim only berekenen en zorg je ervoor dat je goed op de hoogte bent van de kosten. Uiteraard kun je op basis daarvan vervolgens een goedkoop abonnement afsluiten om daar met je mobiele telefoon gebruik van te maken of een los model aan te schaffen.