Berekenen.nl
Geplaatst op 1 februari

Fairphone maakt sim only smartphone duurzaam en eerlijk

Het Nederlandse bedrijf Fairphone vindt het zonde dat we zo kort gebruik maken van onze mobiele telefoon. Na twee jaar zijn de meeste smartphones onwerkbaar langzaam geworden of vertonen ze andere mankementen.

Steeds meer mensen kiezen een sim only abonnement, waardoor ze die ook na de eerste gebruiksduur van hun telefoon kunnen blijven gebruiken. De hoge kosten van mobiele abonnementen zijn daarmee weggenomen, maar die van de smartphones nog niet.

Langere levensduur van telefoons

En dat is waar Fairphone graag verandering in wil brengen. Door een telefoon te ontwikkelen die modulair is opgebouwd. Het grote voordeel daarvan is dat het een stuk gemakkelijker wordt om een batterij, de camera of het scherm te vervangen. Dat hoeft niet veel te kosten en maakt het mogelijk om de rest van de smartphone netjes te behouden.

Op die manier wordt het mogelijk om een sim only abonnement af te sluiten voor een smartphone die een stuk langer meegaat. Daardoor wordt het vergelijken van smartphones minder noodzakelijk en kan het voor consumenten gaan om de goedkope abonnementen op basis van sim only die er beschikbaar zijn.

Sim only berekenen

Wil je zelf een sim only berekenen, waarmee je kiest voor een goedkoop abonnement voor de smartphone van je keuze? Je kunt online de abonnementen vergelijken, door daar zelf een berekening van te maken. Op basis van het aantal belminuten en berichten of MB’s dat je per maand nodig hebt. Voor een goed beeld van de mogelijkheden en de kosten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Het is nog even wachten op de modulaire smartphone. Jouw sim only berekenen kun je al wel, om de verschillende aanbiedingen te vergelijken en het abonnement te kiezen dat het best bij je past.