Berekenen.nl
Geplaatst op 5 april

De voordelen van Sim Only

Veel weten eigenlijk niet wat alle voordelen zijn van Sim Only. De kans is groot dat een Sim Only abonnement juist perfect voor jou is.

De voordelen van Sim Only

Er zijn meerdere redenen waarom je voor een Sim Only abonnement kunt gaan maar de meest voorkomende redenen zijn.

Je bent erg flexibel

Als je een telefoon met abonnement neemt, doe je dat vaak voor een periode van twee jaar of langer. Pas na die twee jaar kan je weer een nieuwe telefoon uitkiezen. Voor veel mensen is dit een goede oplossing omdat na die twee jaar de telefoon trager werd of helemaal aan het einde van zijn leven gekomen was. Als je telefoon aan het einde van zijn tijdperk zit en je dan ook nog is aan een abonnement vast zit kan het een erg duur grapje worden om binnen dat abonnement een nieuwe telefoon te moeten kopen. Met een Sim Only abonnement ben je veel flexibeler om in de looptijd van je abonnement van een nieuwe telefoon aan te schaffen, zonder extra overbodige kosten.

Geen hoge maandelijkse kosten

Veel mensen hebben al snel een abonnement tussen de €60 en €70 per maand. Ja daar zit ook de aanschafprijs van de telefoon bij in. Bij een sim only abonnement betaal je dat bedrag direct als je een telefoon koopt. Veel mensen willen geen telefoonabonnement meer wanneer ze zulke torenhoge bedragen zien wat begrijpelijk is €70 per maand is natuurlijk ook veel geld. Daarom denk je al snel goedkoper uit te zijn met een los toestel en een Sim Only abonnement, dan een telefoon met abonnement. Als je een los toestel hebt kom je al heel ver met een abonnement van €20 in de maand.

Je hebt een BKR registratie

De kans is klein dat je er nog nooit van gehoord hebt maar sinds 1 mei 2017 krijg je een BKR-registratie wanneer je een mobiele telefoon met abonnement aanschaft waarvan de telefoon een waarde van meer dan €250 heeft. Je krijgt dan een positieve BKR registratie, wat betekent dat dit van invloed kan zijn op de hoogte van je hypotheek. Veel mensen denken hier dan ook niet aan en komen ze er pas achter als ze een afspraak hebben bij de bank. Als je een Sim Only abonnement hebt kan je wel gewoon het maximale bedrag lenen maar als je een BKR registratie hebt kan dat wel eens roet in het eten gooien.

Kun je echt geld besparen met een Sim Only abonnement

Om tot een conclusie te komen, met een Sim Only abonnement heb je veel meer flexibiliteit, lagere maandelijkse kosten en je hebt geen BKR registratie wat geen roet in het eten kan gooien tijdens het aanvragen van een hypotheek maar is het daadwerkelijk ook echt goedkoper? Er kan natuurlijk een klein verschil zijn dat je bij de een meer betaald dan bij de ander maar in het algemeen kom je ongeveer op het zelfde bedrag uit. Daarom is het altijd belangrijk om te kijken naar eventuele aanbiedingen en als je het waard vind om die BKR registratie achter je naam te hebben staan.