Berekenen.nl
Geplaatst op 21 januari

Huurprijzen voor veel retailers dit jaar omlaag

Zij wijzen op de dalende huurprijzen, die het gemakkelijker maken om onder de streep een mooi bedrag over te houden. Dat blijkt uit gegevens van Q&A Research, dat een onderzoek deed onder 130 retailers. Het optimisme is deels afkomstig van de iets hogere omzetten, maar het blijken vooral de lagere winkelhuren te zijn die een grote rol spelen.

Daling huurprijs uit 2014 zet door

Ook in 2014 was er al sprake van een daling van de gemiddelde huurprijs. Vorig jaar zag ongeveer de helft van de ketens de winkelhuurprijs dalen, waardoor ze onder de streep meer over kunnen houden. 44% van de retailers verwacht dat de prijs ook dit jaar weer omlaag zal gaan. Met name de non-food retailers kunnen hiervan profiteren, zij kregen in 40% van de gevallen te maken met een daling van de huur. De food retailers konden daar maar in 14% van de gevallen op rekenen, waardoor zij het over het algemeen iets minder gemakkelijk hebben.

Huurprijs berekenen

Wil je zelf de huurprijs berekenen om een eigen winkel te starten, of ben je benieuwd naar de huurprijs van een woning die je op het oog hebt? Je kunt online de huurprijs berekenen om daar een goed idee van te krijgen, inclusief de bijkomende kosten voor gas, water en licht. Online de huurprijs berekenen kost je maar een paar minuten van je tijd. Met behulp van enkele gegevens krijg je inzicht in de huurprijs en wat je kunt verwachten, zodat je goed weet waar je aan toe bent.