Berekenen.nl
Geplaatst op 20 mei

Huurprijs kantoren Hong Kong het hoogst

Het gaat dan uiteraard om de bovenste verdiepingen van de wolkenkrabbers die er staan, die zorgen voor een prachtig uitzicht over de stad. De huren van die kantoorruimten zijn op dit moment 66% duurder dan die in New York. Dit blijkt uit een onderzoek van Knight Frank LLP, een internationaal adviesbureau op het gebied van vastgoed.

251 dollar per vierkante voet

De huurprijzen in Hong Kong bedragen op de duurste locaties inmiddels 251 dollar per vierkante voet. Een voet is gelijk aan ongeveer 0,3 meter, wat betekent dat de kosten zo’n €700 per vierkante meter bedragen. De duurste huurprijzen in ons land vind je aan de Zuidas in Amsterdam, waar de prijs op 350 euro per vierkante meter ligt. Wat dat betreft is Hong Kong op dit moment locatie ter wereld waar het zakelijk lijkt te gebeuren, al hangt daar dus wel een flink prijskaartje aan. Met name New York zal zich in z’n eer aangetast voelen dat dit niet langer het zakencentrum van de wereld is, al was dat natuurlijk al eerder het geval toen Silicon Valley zich begon te ontwikkelen.

Zelf de huurprijs berekenen

Wil je zelf de huurprijs van je appartement berekenen, of nagaan wat het kost om elders in de stad te gaan wonen? Je kunt eenvoudig online je huurprijs berekenen en er op die manier voor zorgen dat je daar een goed beeld van krijgt. Dankzij de online berekening hoef je zelf niet met de getallen aan de slag, daarvoor hebben we een tool ontwikkeld. Dit maakt het heel gemakkelijk om online je huurprijs te berekenen en ervoor te zorgen dat je goed weet wat de kosten voor je verblijf zullen zijn.